La peste doua decenii de la prabusirea Zidului Berlinului David Priestland profesor de istorie la Oxford ne ofera cea mai ampla trecere in revista a comunismului de la originile din timpul Revolutiei Franceze pana la dominatia din secolul XX.
Sunt cutremuratoare paginile despre experientele comunismului in Asia inca prea putin explorate.
Vladimir Tismaneanu Impresionant Priestland scrie cu eleganta si stil.
The Times.
Comparabila cu contributiile remarcabile ale unor autori ca Archie Brown si Robert Service cartea Steagul rosu este o exegeza critica monumentala a comunismului ca religie seculara ca utopie transpusa cu un imens pret uman in realitatile sistemelor de tip bolsevic.
Dincolo de insiruirea cronologica a faptelor autorul identifica tipare relatii cauza efect si mecanisme care te fac dupa ce citesti cartea sa ramai pe ganduri ori de cate ori te uiti la un buletin de stiri sau deschizi un ziar.
In actuala perioada de incertitudine economica nu trebuie sa uitam ca necunoasterea istoriei ne condamna la repetarea ei.
Autorul reuseste sa descopere amanunte inedite in biografii sau evenimente care au influentat deciziile acestor oameni.
Cu toate ca este o carte de istorie Steagul rosu este neasteptat de actuala.
Nu lipsesc nici un personaj si nici un eveniment important de la Marx Lenin Stalin Mao Kim Ir Sen la Che Guevara Fidel Castro Tito Ceausescu si Gorbaciov.
La peste doua decenii de la prabusirea Zidului Berlinului David Priestland profesor de istorie la Oxford ne ofera cea mai ampla trecere in revista a comunismului de la originile din timpul Revolutiei Franceze pana la dominatia din secolul XX