Stela Popescu, o artista neconventionala.
La sfarsitul facultatii, spre bucuria ei, este repartizata la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge sa sustina 400 de spectacole pe an....
In 1956, dupa ce, in fine, este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, in paralel continua sa sustina spectacole de teatru.
In 1953, Stela Popescu sustine examenul de admitere la facultate si este repartizata la Facultatea de Limba Rusa "
Maxim Gorki", la care renunta dupa un an si jumatate, cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne.
In 1940, tatal ei, considerat intelectual - deci "dusman de clasa" - este deportat in Siberia, iar mama se refugiaza impreuna cu Stela in Romania, la Brasov.
Stela Popescu s-a nascut dincolo de Prut, intr-o familie de invatatori modesti, iar prima amintire pe care o avea bine intiparita in memorie era invadarea Basarabiei - reunita in 1918 cu Romania, dupa un secol de cotropire ruseasca - de catre armata sovietica.
A realizat cuplete celebre alaturi de Stefan Banica si Alexandru Arsinel, a jucat in mii de spectacole, a fost ea insasi un mare si uimitor spectacol, nu intotdeauna insa unul cu momente fericite.
Formidabila Stela Popescu (21 decembrie 1935, Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia romaneasca - 23 noiembrie 2017, Bucuresti) a fost nu doar o fabuloasa actrita de teatru, film si televiziune.
Tainele, succesele si nefericirile vedetei Viata marii actrite ar fi putut fi foarte bine scenariul unui film cu nemaipomenite rasturnari de situatie.
Stela Popescu, o artista neconventionala