Stiinta cu sare si piper.
TIP COPERTA: SoftcovernISBN: 9786060885818nFORMAT: 22 X 27 CMnEDITURA: CORINTnAN APARITIE: 2024nNUMAR PAGINI: 176nAUTOR: Dan Cristian Vodnar. cu sare si piper, bineinteles.
Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din Stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta...
Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum „De ce gatim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi Stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.
Poate va intrebati ce legatura are Chimia cu preparatele culinare? Ei bine, Chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.
Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi.
Stiinta cu sare si piper