Titlul este disponibil cu precomanda.
Recomand lectura atenta atat bucatarilor, care au ocazia acum sa inteleaga multe d.
Chimia pe care nu o inveti la scoala dezvaluie misterele din spatele gatitului, luminand pentru noi toti esenta chimiei din bucatarie.
Stiinta cu sare si piper.
Vodnar are talentul de a descrie Stiinta pe intelesul copiilor, si asta il face accesibil chiar si adultilor care nu sunt interesati in mod special de chimie.
Cristian Presura, cercetator stiintific, Philips Research, Olanda Dan C.
Sunt sigur ca va fi apreciata atat de elevi, cat si de parintii lor! - Dr.
Prin analogii captivante si explicatii detaliate, cartea ajuta cititorii sa inteleaga si sa aprecieze Stiinta din spatele prepararii mancarii.
Carmen Socaciu, Disciplina Chimie si Biochimie, Departamentul Stiinta Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Cluj-Napoca Iata o carte care face Chimia accesibila prin arta culinara! Autorul utilizeaza exemple din bucatarie pentru a explica lucruri simple, dar si concepte stiintifice complexe, cum ar fi structura moleculara a alimentelor si impactul proceselor chimice in gatit. emerit dr. - Prof.
Autorul, profesor universitar recunoscut datorita performantelor sale stiintifice, specialist in domeniul stiintei si ingineriei alimentare, excelent comunicator in spatiul public, reuseste sa atraga interesul, cu acest volum captivant si plin de informatii esentiale, asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicatii din gastronomie si nutritie. - Academician Doru Pamfil, Presedintele Sectiei de Agricultura si Silvicultura a Academiei Romane Recomand aceasta binevenita aparitie a unui volum care vizeaza Chimia alimentelor, aplicata si reinterpretata, parcurgand firesc traseul de la cunoasterea stiintifica la aplicatii gastronomice, pe intelesul si pe gustul consumatorilor, fie copii, fie adulti de toate varstele.
Chimia pe care nu o inveti la scoala ofera informatii practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor si o serie de explicatii si sfaturi utile, toate validate stiintific.
Scrisa cu pasiune de un autor cu expertiza solida in acest domeniu, Stiinta cu sare si piper.
O carte captivanta, care aduce in prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare, prezentand intr-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza prepararii alimentelor. cu sare si piper, bineinteles.
Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din Stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta...
Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum "
De ce gatim alimentele?", "
De unde vine gustul?", "
De ce se taie maioneza?", "
Ce se intampla cand taiem ceapa?" si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi Stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.
Poate va intrebati ce legatura are Chimia cu preparatele culinare? Ei bine, Chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.
Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi.
Stiinta cu sare si piper.
Poate va intrebati ce legatura are Chimia cu preparatele culinare? Ei bine, Chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.
Livrarea se va face incepand cu data de 10 iunie 2024.
Titlul este disponibil cu precomanda