Descriere YEO:
Stiinta cu sare si piper. - Disponibil la libris.ro
Pe YEO găsești Stiinta cu sare si piper. de la Dan Cristian Vodnar, în categoria Carti Pentru Copii.
Indiferent de nevoile tale, Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala - Dan Cristian Vodnar din categoria Carti Pentru Copii îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 79.12 Lei
Caracteristicile produsului Stiinta cu sare si piper.
- Brand: Dan Cristian Vodnar
- Categoria: Carti Pentru Copii
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 15-12-2024 01:42:32
Comandă Stiinta cu sare si piper. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Stiinta cu sare si piper. de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese
care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne
care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.
Stiinta cu
sare si
piper.
Chimia pe
care nu o
inveti la
scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare. Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum "De ce gatim alimentele?", "De unde vine gustul?", "De ce se taie maioneza?", "Ce se intampla cand taiem ceapa?" si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul. Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu
sare si
piper, bineinteles. O carte captivanta, care aduce in prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare, prezentand intr-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza prepararii alimentelor. Scrisa cu pasiune de un autor cu expertiza solida in acest domeniu,
Stiinta cu
sare si
piper.
Chimia pe care nu o
inveti la
scoala ofera informatii practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor si o serie de explicatii si sfaturi utile, toate validate stiintific. - Academician Doru Pamfil, Presedintele Sectiei de Agricultura si Silvicultura a Academiei Romane Recomand aceasta binevenita aparitie a unui volum care vizeaza chimia alimentelor, aplicata si reinterpretata, parcurgand firesc traseul de la cunoasterea stiintifica la aplicatii gastronomice, pe intelesul si pe gustul consumatorilor, fie copii, fie adulti de toate varstele. Autorul, profesor universitar recunoscut datorita performantelor sale stiintifice, specialist in domeniul stiintei si ingineriei alimentare, excelent comunicator in spatiul public, reuseste sa atraga interesul, cu acest volum captivant si plin de informatii esentiale, asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicatii din gastronomie si nutritie. - Prof. emerit dr. Carmen Socaciu, Disciplina Chimie si Biochimie, Departamentul
Stiinta Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Cluj-Napoca Iata o carte care face chimia accesibila prin arta culinara! Autorul utilizeaza exemple din bucatarie pentru a explica lucruri simple, dar si concepte stiintifice complexe, cum ar fi structura moleculara a alimentelor si impactul proceselor chimice in gatit. Prin analogii captivante si explicatii detaliate, cartea ajuta cititorii sa inteleaga si sa aprecieze stiinta din spatele prepararii mancarii. Sunt sigur ca va fi apreciata atat de elevi, cat si de parintii lor! - Dr.
Cristian Presura, cercetator stiintific, Philips Research, Olanda Dan C.
Vodnar are talentul de a descrie stiinta pe intelesul copiilor, si asta il face accesibil chiar si adultilor care nu sunt interesati in mod special de chimie. Stiinta cu sare si piper.
Chimia pe care nu o
inveti la
scoala dezvaluie misterele din spatele gatitului, luminand pentru noi toti esenta chimiei din bucatarie. Recomand lectura atenta atat bucatarilor, care au ocazia acum sa inteleaga multe dintre lucrurile pe care le fac pentru ca asa au fost invatati, cat si prietenilor mei IT-isti