Descriere YEO:
Pe YEO găsești Sub semnul imperiului - Ovidiu de la Ovidiu Mihalache, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Sub semnul imperiului - Ovidiu Mihalache din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 38 Lei
Caracteristicile produsului Sub semnul imperiului - Ovidiu
- Brand: Ovidiu Mihalache
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Sub semnul imperiului - Ovidiu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Sub semnul imperiului - Ovidiu de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Volum distins cu Premiul al II-lea in cadrul Concursului de manuscrise Implineste un vis - sectiunea Carte stiintifica . In aceasta carte, autorul cauta resorturile, motivele si principiile care sa-l conduca spre identificarea mentalitatii imperiale ruse. Un demers greu si poate imposibil de finalizat, mai ales ca mentalitatea tuturor popoarelor imperiale este ea insasi greu de descifrat. Totusi, consultand o vasta bibliografie, in limbile romana si engleza, analizand minutios arhivele sovietice si traducand documente inedite din limba rusa,
Ovidiu Mihalache reuseste sa scrie o carte deosebit de interesanta si de atractiva pentru mai multe categorii de cititori, fie ei specialisti sau simpli pasionati de istorie contemporana. O lucrare complexa, care surprinde prin originalitatea viziunii, prin comparatiile intre misiunile civilizatoare ale imperiilor si pune in oglinda misiunile asumate de catre Imperiul Britanic si Imperiul Rusesc. Mai mult,
Ovidiu Mihalache analizeaza, in detaliu, misiunea panortodoxa pe care rusii si au insusit-o si, mai ales, pretentia lor de a se considera A treia Roma. Ideea mentalitatii imperiale ruse este problematica centrala a volumului, dezvoltata pe cele trei instrumente pe care rusii le-au folosit in relatia cu tarile din est: panortodoxia (religia ca manifestare a atitudinii imperiale), panslavismul (etnicitatea ca pretext al atitudinii de frate mai mare) si bolsevismul (doctrina ca motiv al strangularii suveranitatilor nationale).