Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datand inca de la 1600 i.
Hr.
Se recomanda ca semintele de Susan sa fie inmuiate peste noapte in apa pentru a facilita digestia sau se pot rasni pentru a le putea digera mai bine si pentru a elibera nutrientii..
Poate fi consumat macinat in amestec cu miere, in parti egale, pentru vitalizare.
Cum se consuma: In preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez si salate (cu precadere cea de varza).
Pentru ce recomandam: Supliment in deficitul de calciu.
Ce contine: • vitamine: E, B6; • minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; • sesamol – puternic antioxidant; • omega 9 si omega 6; • fibre, lecitina, triptofan.
Gramaj: 150g.
Fiind mentionat in legendele hinduse, se crede ca ar fi originar din India, de unde s-a raspandit in Africa si Asia.
Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datand inca de la 1600 i.
Hr