Cumpara de la libris.ro

Tactica criminalistica (I) - Emilian Stancu, Teodor Manea - Emilian Stancu, Teodor Manea


Tactica criminalistica (I) - Emilian Stancu, Teodor Manea
27.3 Lei

Disponibil

(16-11-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara tactica criminalistica (i) emilian stancu, teodor manea de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru tactica criminalistica (i) emilian stancu, teodor manea

Asa cum se stie, studiul criminalisticii implica analiza concertata a aspectelor de tehnica, Tactica si metodologie de ancheta.
Si poate reprezenta si o „mostra”, prin. &bdquo
Tactica criminalistica” este un indrumar si, in acelasi timp, un indreptar atat pentru practicieni, cat si pentru studentii care vor sa-si insuseasca cunostintele acestei stiinte complexe.
Din acest volum extrem de riguros, Emilian Stancu si Teodor Manea evacueaza orice germen care poate genera dezbateri sterile, punand in loc metoda si concretete.
Cand la acestea se adauga si o tratare empirica a acelor elemente ce tin de o pregatire de specialitate, lucrurile devin dificile.
Dupa cum, in anumite situatii, dimpotriva, sunt necesare reglementari secundare sau, altfel spus, avem de-a face cu o pseudo-dereglementare.
Asa se ajunge, de pilda, in materia procedeului probatoriu, la constatarea inutilitatii unor norme sau, altfel spus, la o suprareglementare – un aspect comun intregii materii a probelor.
Si de unde si intrebarea taioasa si dreapta totodata a celor doi autori: Cum trebuie sa arate „faptul” ca sa fie evident? O intrebare extrem de precisa, care naste alte intrebari la fel de precise, la care nu se pot formula decat raspunsuri logice.
De unde si caracterul puternic pragmatic care se desprinde din lucrare.
Totul, evident, in parametrii unui proces judicios de gandire.
Emilian Stancu si Teodor Manea sintetizeaza excelent lungul si sinuosul drum al anchetei penale, precum si al strategiei dinamice de abordare, din unghiul planurilor mobile, aflate intr-o permanenta miscare, prin care se ajunge de la „general” la „particular”.
criminalistica este o stiinta a carei pregnanta judiciara este evidenta, dar, in aceeasi masura, este si parte a sistemului pluridisciplinar de cunoastere, combatere si prevenire a delincventei, ca efect al scientizarii procesului judiciar.
In aflarea adevarului, prin lupta impotriva criminalitatii, criminalistica joaca un rol determinant.
Scopul e intotdeauna unul singur: aflarea adevarului.
Iata de ce suprematia legii trebuie sa se afle intr-o perfecta simbioza cu calitatea activitatii de judecata, perspectiva din care nu se poate concepe activitatea de urmarire penala decat printr-o organizare bine gandita.
Si e si mai greu sa intelegem cum anumite exigente deontologice, specifice statului de drept, avand in continut valori cu un caracter evaziv si imprecis, ajung sa arunce lucrurile in absurd. "
Volumul &bdquo
Tactica criminalistica” atrage atentia asupra unui important aspect: fara o delimitare precisa a conceptelor operationale, fundamentate teoretic, la randul lor, e greu sa intelegem de ce ajungem la o anumita practica dintr-un domeniu.
Avem convingerea ca demersul nostru va fi util practicienilor, dar si studentilor care se pregatesc pentru accederea in profesiile juridice, carora le oferim un material de studiu complex si, spunem noi, usor de perceput prin raportare la multiplele exemple practice oferite.
De asemenea, nu puteam incheia un astfel de demers fara a ne referi la o serie de elemente de noutate legat de efectuarea procedeelor probatorii, precum: utilizarea reconstructiei locului faptei in varianta tridimensionala cu ajutorul teodolitilor sau a scannerelor laser; interviul cognitiv s.a.
In cuprinsul sau se regasesc inclusiv o serie intreaga de exemple din practica judiciara prin intermediul carora incercam sa reliefam modul in care organele judiciare privesc elementele de Tactica din ambele perspective descrise anterior.
Pornind de aici, am ales sa realizam o lucrare care sa trateze amplu materia.
Este necesar de inteles ca aceasta materie presupune doua componente, complementare: modalitatea de strangere a probelor cu respectarea principiilor legalitatii si loialitatii procedurii si, in acelasi timp, eficienta realizarii procedeelor probatorii din perspectiva criminalistica a descoperirii faptelor si a identificarii persoanelor.
Dintre acestea, Tactica reprezinta, in opinia noastra, partea cea mai importanta, dar si mai provocatoare.
Asa cum se stie, studiul criminalisticii implica analiza concertata a aspectelor de tehnica, Tactica si metodologie de ancheta


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse