Presiunea sub care sangele circula in artere este cunoscuta sub denumirea de Tensiune arteriala/TA, caracterizata prin doua valori: prima valoare este cea mare si anume tensiunea arteriala sistolica, iar cea de-a doua valoare este cea mica – tensiunea arteriala diastolica.
Rolul sau major este acela de a proteja inima si de a mentine tensiunea arteriala in limite normale. 
coenzima Q10 (Ubichinona)coenzima Q10 sustine o buna functionare a sistemului imunitar, mentine valorile normale ale TA, dar si ale glicemiei si.
Clorura de potasiu este recomandata in special persoanelor care sufera de hiperTensiune sau al caror organism are tendinta de a retine apa.  
Magneziu chelatMagneziul chelat este usor de asimilat de catre organism si prezenta sa este esentiala pentru sanatatea inimii5 si, printre altele, poate scadea usor tensiunea arteriala6. 
Clorura de potasiuEchilibrul dintre sodiu si potasiu este esential pentru o Tensiune arteriala optima.
De asemenea, pe langa faptul ca sustine sanatatea inimii4, are efecte antivirale si antibacteriene, stimuleaza imunitatea si mentine glicemia in limite normale.
Studii clinic dovedite au stabilit ca extractul din Frunze de maslin este potrivit pentru obtinerea unei tensiuni arteriale optime.
Imbunatateste circulatia si oxigenarea tesuturilor, previne degradarea celulara, mentine sanatatea peretilor vasculari si favorizeaza circulatia la nivelul venelor si capilarelor3.
Extract din frunze de maslin (Olea europaea)Oleuropeina – acest compus esential al frunzelor de maslin, sta la baza efectelor benefice ale extractului din frunze de maslin asupra sistemului cardiovascular.
Studiile au determinat ca este un ajutor de nadejde in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cardiace2 prin actiunea sa tonica, prin restabilirea valorilor normale ale TA si scaderea nivelurilor de colesterol. 
Extract din samburi de struguri (Vitis vinifera)Extractul din samburi de struguri este renumit pentru efectele sale antioxidante datorita continutului de bioflavonoide.
La fel si astazi, paducelul este cunoscut si apreciat pentru ca mentine tensiunea arteriala la valori normale si favorizeaza o buna circulatie centrala si periferica.
In Antichitate, grecii si romanii se foloseau cu succes de efectele sale profilactice si terapeutice.
Pe langa aceste beneficii principale, trifoiul rosu este recunoscut pentru faptul ca reduce inflamatia din organism si normalizeaza tensiunea arteriala, prevenind astfel aparitia sau agravarea bolilor coronariene1. 
Extract de paducel (Crataegus pinnatifida)Paducelul a fost utilizat din cele mai vechi timpuri pentru sanatatea organismului, in general si cea a sistemului cardiovascular, in special.
De aceea, trifoul rosu este indicat femeilor care se confrunta cu sindromul premenstrual, dar si cu simptomele menopauzei, caci ajuta la echilibrarea hormonala.
Cu cat inima pompeaza mai mult sange, iar arterele sunt mai inguste, cu atat tensiunea arteriala va fi mai mare. 
Beneficii Tensiune formula cu coenzima Q10:Extract de trifoi rosu (Trifolium pratense)Tulpinile, frunzele si florile de trifoi rosu au in componenta lor nutrienti esentiali pentru sanatate (magneziu, calciu, crom, fosfor, potasiu, vitamina C, etc.) ceea ce-l transforma intr-o sursa esentiala de compusi ce actioneaza ca fitoestrogeni.
Aici este momentul unor schimbari ale stilului de viata in vederea ameliorarii sau echilibrarii valorilor TA. 
TA este influentata de cantitatea de sange pompata in inima si de rezistenta la fluxul de sange din artere.
O Tensiune arteriala in care valoarea sistolica (primul numar) este cuprinsa intre 120 – 129 mmHg, iar cea diastolica este mai mica de 800 mmHg, indica o TA ridicata si un risc mai mare de a dezvolta hiperTensiune arteriala.
Atunci cand TA este mai mica de 90/60 mmHg se vorbeste despre hipoTensiune arteriala.
O Tensiune arteriala normala este egala sau un pic mai mica cu 120/80 mmHg.
Aceasta din urma, tensiunea arteriala minima sau diastolica, ar trebui sa masoare jumatate din valoarea tensiunii arteriale maxime la care se adauga 10 mmHg.
Presiunea sub care sangele circula in artere este cunoscuta sub denumirea de Tensiune arteriala/TA, caracterizata prin doua valori: prima valoare este cea mare si anume tensiunea arteriala sistolica, iar cea de-a doua valoare este cea mica – tensiunea arteriala diastolica