Descriere YEO:
Pe YEO găsești Teologia patristica - Ioannis Romanides de la Ioannis Romanides, în categoria Religie.
Indiferent de nevoile tale, Teologia patristica - Ioannis Romanides din categoria Religie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 35 Lei
Caracteristicile produsului Teologia patristica - Ioannis Romanides
- Brand: Ioannis Romanides
- Categoria: Religie
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Teologia patristica - Ioannis Romanides Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Teologia patristica - Ioannis Romanides de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Traducere din neogreaca si studiu introductiv de pr. dr. Gabriel Mandrila Parintele
Ioannis Romanides s-a nascut in anul 1927. Este absolvent al Facultatii de Teologie „Sfanta Cruce” din Boston (1949), al Facultatii de Teologie a Universitatii Yale (Yale University Divinity School 1954); a urmat cursuri de specializare atat la Seminarul Sf. Serghie din Paris (1954-1955, sub indrumarea lui John Meyendorff), cat si la Seminarul Sf. Vladimir al Universitatii Columbia (sub indrumarea parintelui G. Florovsky), fiind doctor al Facultatii de Teologie a Universitatii Nationale Kapodistria din Atena (1957) si al Facultatii de Teologie a Universitatii Harvard din America (School of Arts and Sciences). A fost profesor al Facultatii de Teologie Holy Cross Brookline (1958-1965) si al Facultatii de Teologie a Universitatii Aristotelice din Thessalonic (1970-1984), predand totodata, in calitate de visiting professor (din 1970) si la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Ioan Damaschin” de la Balamand. si-a pus amprenta asupra generatiei sale nu doar prin „ascetismul” si „nebunia” lui pentru Hristos, ca un autentic «calugar, in sensul strict al cuvantului, hranit cu Sfintii Parinti si cu sfanta viata liturgica a Bisericii Ortodoxe, laudandu-L pe Dumnezeu „de sapte ori pe zi”» (monahul Theoclit Dionisiatul), ci mai ales prin „devotiunea lui absoluta pentru ideea de teologie
patristica” (G. Metallinos). Opera sa, care a marcat hotarator procesul spiritual al reintoarcerii la Traditia Parintilor si al redescoperirii sensului Teologiei Patristice autentice, fiind asemenea „unei pietre de poticnire, este si va ramane nu doar o piatra de hotar pentru revenirea teologica a deceniului saizeci, ci si o unitate de masura a celei mai curate ortodoxii bisericesti” (Chr. Yannaras).