Știați că 34 aprilie este o dată foarte utilă? Că unele fluviicurg de jos în sus? Că Luna se învârte în linie dreaptă? Căaceastă carte are o copertă care ar putea fi roșie? Și că întimp ce citiți aceste rânduri vă deplasați cu o viteză de 300 000de kilometri pe secundă?Aceste afirmații ar putea să pară absurde și totuși suntadevărate! Percepția noastră asupra lumii este uneoriînșelătoare.
De peste 15 ani, organizează proiecte de popularizarea matematicii atât pentru copii, cât și pentru publicul larg, iarîn 2013 a creat, în același scop, canalul Micmaths pe YouTube.În 2018 a primit premiul D’Alambert pentru întreaga sacontribuție la popularizarea matematicii.
La Editura Trei a mai apărut Marele roman al matematicii (2021)distinsă, în 2017, cu premiul Tangente..
Aabsolvit Școala Normală Superioară din Paris, iar în 2012 și-aobținut doctoratul la Universitatea Aix-Marseille, cu o teză despreprobabilitate. 1984) este matematician și scriitor francez.
Un adevăratregal." - Le Point Horssérie„Pentru cei care iubesc matematica, satisfacția este garantată.
Cât despre cei reticenți..., vor trăi o revelație!" – Le Monde„În această carte scrisă antrenant și împodobită cu micischeme explicative sau desene umoristice, autorul pune în discuțieprincipalele noțiuni (…) fără a folosi vreodată «cuvintemari», adică termeni complicați sau greu de înțeles." – LaCroix„Chiar și cineva traumatizat de matematică va fi încântat sădescopere, pe măsură ce citește această carte, că intră pe unteritoriu remarcabil al libertății și inventivității." –L’Estré PublicainMickaël Launay (n.
Este exact ce arată Mickaël Launay, într-ocălătorie captivantă care începe pe culoarele supermarketurilorși se încheie în adâncurile amețitoare ale găurilor negre.
A, și mai rămâne o ultimă întrebare: ce legătură au toate asteacu o umbrelă?„Știința ne dă peste cap prejudecățile despre viața de zi cuzi, despre lume și chiar despre univers, iar totul ni se prezintăîntr-o lumină nouă, ludică și incitantă. În domeniul științific, realitatea ne dă peste capideile preconcepute și nu încetează să ne pună sub semnulîntrebării cele mai intime convingeri.
Iar matematica oferă un instrument puternic pentru a înțelegemecanismele universului. Știați că 34 aprilie este o dată foarte utilă? Că unele fluviicurg de jos în sus? Că Luna se învârte în linie dreaptă? Căaceastă carte are o copertă care ar putea fi roșie? Și că întimp ce citiți aceste rânduri vă deplasați cu o viteză de 300 000de kilometri pe secundă?Aceste afirmații ar putea să pară absurde și totuși suntadevărate! Percepția noastră asupra lumii este uneoriînșelătoare