Teoria corzilor aduna pentru prima oara celebrele eseuri despre tenis ale lui David Foster Wallace, insotite de o eleganta introducere a scriitorului John Jeremiah Sullivan. - New York Times. - Luminita Paul, jurnalist sportiv Cel mai bun comentator de tenis al tuturor timpurilor.
Aceasta este Teoria corzilor , un drum printre timpuri si eroi, obligatoriu de parcurs.
Citindu-l, esti acolo, simti, vezi, mirosi, inspiri si expiri, gusti totul.
Vazut prin ochii si cuvintele sale, tensiul este un sport nou, disecat pana la fibra, tehnic, dar si emotional, intr-un vartej luxuriant de detalii.
Iesirea apare doar dupa ultima pagina, ultima litera, ultima uimire.
Odata ce ai patruns in lumea lui David Foster Wallace, esti captiv.
Fascinatia si adoratia autorului se revarsa insa fara limite in eseul dedicat tanarului Federer, pe care Wallace il numeste deja pe atunci un geniu de pe alta planeta.
Cititorul este purtat ca intr-un vartej in povestile care vorbesc despre cariera in tenis a juniorului Wallace sau despre memoriile dezamagitoare ale fostului "copil minune"
Tracy Austin precum si despre talentul si forta de munca ale lui Michael Joyce, jucatorul aflat mereu in pragul adevaratului succes.
Una dintre calitatile uimitoare ale talentului sau este felul in care combina viziunea unui non-conformist cu talentul de povestitor al romancierului.
Interesat - si capabil sa inteleaga - de fiecare aspect al jocului, de la complicatiile strategice si evolutia tehnicii, pana la politicile sponsorilor si metodele de hidratare, Wallace nu este niciun moment plictisitor.
Talentul literar sclipitor al lui Wallace se combina cu vastele sale cunostinte in materie de tenis.
Aparute la vremea lor in cunoscute reviste americane, cele cinci "tururi de forta" sunt scrise deopotriva cu priceperea competitorului si entuziasmul obsesiv al fanului.
Teoria corzilor aduna pentru prima oara celebrele eseuri despre tenis ale lui David Foster Wallace, insotite de o eleganta introducere a scriitorului John Jeremiah Sullivan