O modalitate eficienta de a-i ajuta pe oameni sa-si rezolve aproape orice problema de natura individuala sau relationala.
Din cuprins: Scurt istoric al terapiei familiale sistemice
Gandirea sistemica
Scoli de Terapie familiala
Teorii de utilitate practica
Tehnici
Elementele unei conversatii terapeutice
Procesul terapeutic
Capcane
Grupuri de clienti
Aplicatiile terapiei familiale sistemice
Dileme etice..
Volumul are la baza cursul pe care Zoltan Konya si Agnes Konya il sustin in calitate de formatori acreditati in domeniul terapiei familiale sistemice si se adreseaza absolventilor de la facultatile de psihologie, medicina si asistenta sociala care se specializeaza in domeniu, psihoterapeutilor si psihologilor.
Lucrarea constituie un ghid util celor care doresc sa practice aceasta forma de terapie, descriind intregul proces terapeutic si prezentind teoriile de utilitate practica, precum si principalele tehnici folosite.
Autorii propun o introducere in terapia familiala sistemica si in diversele scoli de Terapie familiala (terapia sistemica Milano, terapia colaborativa, terapia centrata pe solutie, terapia narativa, echipa de reflectie etc.).
Terapia familiala sistemica, o ramura relativ recenta a psihoterapiei, descrie si intelege problemele umane in contextul relatiilor interpersonale, in centrul atentiei terapeutului aflindu-se sistemul uman.
O modalitate eficienta de a-i ajuta pe oameni sa-si rezolve aproape orice problema de natura individuala sau relationala