Descriere YEO:
Pe YEO găsești Tezaure si comori - George de la George V. Grigore, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Tezaure si comori - George V. Grigore din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 68.25 Lei
Caracteristicile produsului Tezaure si comori - George
- Brand: George V. Grigore
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 26-11-2024 01:32:51
Comandă Tezaure si comori - George Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Tezaure si comori - George de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Tezaurele si comorile descoperite in Romania au infiorat si infrigurat mintile stapanirilor si scotocitorilor dintotdeauna. Statisticile serioase ne prezinta stocul de metal pretios tezaurizat in Europa secolului al XV-lea la un miliard de franci aur 1914 (aur si argint), respectiv: trei mii doua sute tone de argint si nouazeci de tone de aur. Pe langa Tezaurul lui Decebal (330 t argint si 165 t aur), cel mai mare rapt din istorie, care a salvat de la faliment marele Imperiu Roman, chiartezaurul Europei secolului XV pare mic. Dar ce a fost, a fost, iar acum putem vorbi despre ceea ce mai avem din zestrea milenara a neamului nostru. Cel mai mare tezaur antic din lume timp de 75 de ani a fost Tezaurul "Closca cu puii de aur". Cel mai mare tezaur de aur din Evul Mediu Timpuriu este unul romanesc, respectiv "Tezaurul de la Sannicolau Mare". Mai sunt si Tezaurul princiar de la Baiceni Cucuteni, Tezaurul princiar de la Agighiol, Tezaurul princiar de la Peretu, Tezaurele de la Apahida, Tezaurele de la Simleul Silvaniei, Coiful de aur de la Cotofenesti, Comoara de la Capalna, Cel mai mare tezaur preistoric din Romania Tezaurul de la Hinova, Falerele ritualice din argint descoperite la Lupu, etc. Celebra publicatie National Geographic avea sa mentioneze intr-unul din numerele sale: "Dacii aveau aur din abundenta si nu faceau deloc economie atunci cand il foloseau. O demonstreaza bratarile masive din aur, de cate un kilogram fiecare, descoperite in Transilvania." Potrivit lui Paul Craddock, masivitatea lor este "surprinzatoare", semn ca dacii aveau, intr-adevar, foarte mult aur. - Conf. Univ. Dr.
George V.
Grigore