Istoria whisky-ului japonez incepe cu istoria lui 
Shinjiro Torii, cel care in anul 1923 a conceput un Whisky umplut cu esenta naturii japoneze si lucrat manual de catre artizani printr-un proces de imbunatatire a muncii lor.
Desi initial acesta s-a inspirat de la traditionaul Whisky scotian, Torii a avut in vedere o abordare japoneza alegand un teren si un climat complet diferit fata de cel din Scotia si anume regiune Yamazaki la margina lui Kyoto, unde a luat nastere cultura whisky-ului japonez.
Yamazaki Single Malt 12 ani este whisky-ul Single Malt nascut in Japonia, spiritual si profund, cu un gust semnat in mai multe straturi este foarte laudat de cunoscatorii de Whisky din intreaga lume, iar pe langa faptul ca accesta este whisky-ul nr.1 in Japonia se bucura de recunoastere si indragire in intreaga lume.
Miros: Buchetul acestui Single Malt japonez are in componenta sa miresme de piersica, ananas, grepfruit, cuisoare si note delicate de portocale vanilie si Mizunara (stejar japonez)Gust: Gustul acestui Whisky este unl comlex si bogat din care se remarca notele de nuci de cocos, afinele si untulFinish: Finish-ul acestui Single Malt japonez este unul lung cu note de scortisoara si ghimbir.
Torii a visat sa creeze un Whisky subtil, rafinat si complex care sa se potriveasca culturii culinare a japonezilor si sa le sporeasca experienta culinara.
Istoria whisky-ului japonez incepe cu istoria lui 
Shinjiro Torii, cel care in anul 1923 a conceput un Whisky umplut cu esenta naturii japoneze si lucrat manual de catre artizani printr-un proces de imbunatatire a muncii lor