Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind una dintre cele mai vechi plante cunoscute in istoria umanitatii.
In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele substante bioactive: derivati cafeoil-chinici (acid clorogenic si cinarina), flavone (cinarozida, scolimozida, luteolina si cinarotriozida), lactone sesquiterpenice (cinaropicrina, dehidrocinaropicrina, grosheimina si cinarotriol), inulina, compusi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (л_-sitosterol, stigmasterol), o sapogenina steroidica, taninuri, mucilagii, pectine, aminoacizi, enzime si acizi organici.
Mod de administrareAdulti si tineri peste 15 ani: cate 30-50 picaturi de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.
Copii intre 6 si 14 ani: cate 20-30 picaturi de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.
Produsul poate fi administrat ca atare sau diluat in 100ml de apa sau suc de fructe (1/2 de pahar).
IngredienteIngrediente: glicerina; extract moale din frunze de ANGHINARE (Cynara scolymus) (30%)Contribuie la- mentinerea sanatatii sistemului hepato - biliar prin:- sustinerea secretiei si eliminarii de bila,- protejarea si regenerarea celulei hepatice,- detoxifierea ficatului,- mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului si grasimilor in sange si la nivelul ficatului,- cresterea poftei de mancare,- mentinerea concentratiei normale a acidului uric in sange,- normalizarea tranzitului intestinal incetinit,- sustinerea diurezei,- combaterea starilor de oboseala si surmenaj.
ContraindicatiiSarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.
PrecautiiSe administreaza cu prudenta persoanelor cu diabet zaharat..
In trecut anghinarea se utiliza datorita proprietatilor coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, detoxifiante hepatice, hipocolesterolemiante si hipolipemiante.
In secolul al XVI-lea, in Europa era considerata o ,,leguma nobila\'\', fiind consumata numai de catre membrii casei regale si de oamenii foarte bogati.
Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru mentinerea sanatatii ficatului si vezicii biliare.
Originara din Etiopia, planta a fost adusa in Europa de Sud, traversand Egiptul Antic, unde a fost consemnata in desenele vechilor civilizatii.
Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind una dintre cele mai vechi plante cunoscute in istoria umanitatii