Se poate utiliza atat extern cat si intern.
Actioneaza de asemenea asupra sistemului capilar, diminuand fragilitatea si permeabilitatea capilara..
Considerat un modificator al raspunsului biologic (MRB), propolisul actioneaza ca stimulent al sistemului imunitar, agent reglator functional, stimulent al metabolismului.
Actiune: Produs cu actiune bacteriostatica, bactericida, antifungica si antivirala, analgezic, cicatrizant si regenerator al tesuturilor.
Solutia alcoolica de propolis are un spectru larg de utilizare datorita substantelor continute: balsamuri, uleiuri eterice, substante analgezice, flavone si rezine.
Constituientii de baza cu un larg spectru de actiuni terapeutice sunt compusii de natura flavonoidica.
Compozitia sa complexa releva prezenta de rasini, balsamuri, uleiuri eterice, substante minerale, ceara vegetala si ceara de albine.
IndicatiiPropolisul este un produs natural recoltat de albine de pe mugurii si scoarta unor arbori si arbusti.
In functie de afectiune, se recomanda consultarea medicului specialist apifitoterapeut.
Ca tonic general, doza zilnica recomandata este de 30 de picaturi intr-o singura priza sau divizata in 3 prize. - Intern: conform prescriptiilor medicului specialist, sub forma de picaturi, pe zahar sau paine, sau in apa sau sucuri naturale.
Produsul se aplica prin tamponarea zonelor afectate, fara aplicare de pansament intrucat se formeaza o pelicula fina, flexibila, care nu permite suprainfectarea plagilor. - Extern: ca cicatrizant cu rol de regenare in tratamentul arsurilor de gradul I si II, afte bucale, plagi atone, diferite dermatoze.
Se poate utiliza atat extern cat si intern