O explorare fascinanta a modului complex in care ne aducem aminte a motivelor pentru care uitam si a felului in care ne putem proteja memoria Ai intrat vreodata in panica pentru ca nu-ti aminteai numele actorului din filmul vazut doar cu o saptamana inainte Te-ai dus intr-o camera dar ai uitat de ce Daca ai peste 40 de ani probabil ca nu ti se pare amuzant poate crezi ca sunt semne de Alzheimer sau dementa.
Romanul ei de debut Altfel si totusi Alice s-a tradus in 36 de limbi a primit numeroase premii si a fost ecranizat la Hollywood iar Julianne Moore a castigat un premiu Oscar pentru rolul principal..
Prezentarea ei la TED Ce poti face ca sa previi boala Alzheimer are peste cinci milioane de vizualizari.
Calatoreste in toata lumea pentru a susTine conferinte despre boli neurologice si apare in numeroase emisiuni televizate.
Kirkus Reviews Lisa Genova a absolvit Bates College ca sefa de promotie cu o diploma in psihobiologie si are un doctorat in neurostiinte la Universitatea Harvard.
Scriitura alerta si povestirea accesibila asigura o lectura convingatoare.
Steven Pinker Universitatea Harvard autorul volumului Cum functioneaza mintea Numeroasele exemple pe care le da Genova din viata personala si profesionala il ajuta pe cititor sa se raporteze la situatii similare iar cunostintele ei evidente despre memorie si creier au ca rezultat o carte mai profunda decat multe altele pe acelasi subiect.
Publishers Weekly Recurgand la experienta de cercetator in neurostiinte si la darul ei de povestitor Lisa Genova explica nuantele memoriei omenesti.
Un abecedar temeinic despre felul in care functioneaza sau nu memoria Acest studiu este un punct de plecare accesibil pentru oricine se intreaba cum si de ce tot uita unde si-a lasat cheile de la masina.
Iar asta iti poate schimba viata.
Vei intelege limbajul si functionarea memoriei punctele ei forte incredibile si slabiciunile innebunitoare vulnerabilitatile naturale si superputerile ei latente.
In Tine minte Lisa Genova analizeaza cum se formeaza amintirile si cum le regasesti cum le pierzi temporar sau pentru totdeauna si de ce unele sunt create doar pentru cateva clipe iar altele dureaza o viata.
Memoria e departe de a fi perfecta iar uitarea face parte din natura umana.
Insa pentru cei mai multi dintre noi este absolut normal.
O explorare fascinanta a modului complex in care ne aducem aminte a motivelor pentru care uitam si a felului in care ne putem proteja memoria Ai intrat vreodata in panica pentru ca nu-ti aminteai numele actorului din filmul vazut doar cu o saptamana inainte Te-ai dus intr-o camera dar ai uitat de ce Daca ai peste 40 de ani probabil ca nu ti se pare amuzant poate crezi ca sunt semne de Alzheimer sau dementa