Descriere YEO:
Pe YEO găsești Tipuri psihologice - Opere Complete, de la Trei, în categoria Media > Books > Print Books.
Indiferent de nevoile tale, Tipuri psihologice - Opere Complete, vol. 6 - C.G. Jung din categoria Media > Books > Print Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 69.3 Lei
- Brand: Trei
- Categoria: Media > Books > Print Books
- Magazin: edituratrei.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Tipuri psihologice - Opere Complete, Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Tipuri psihologice - Opere Complete, de la edituratrei.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cartea se numără printre cele mai cunoscute contribuţii ale luiJung la psihologie. Autorul îşi propune să delimiteze, pe bazaexperienţei sale clinice, câteva tipuri de structură şi defuncţionare a psihicului cu scopul de a oferi cititorului reperepentru a se înţelege mai bine pe sine şi pe ceilalţi oameni.Capitolul final al volumului conţine definiţiile principalilortermeni jungieni elaborate de chiar cel care i-a introdus în limbajulde specialitate.„Această carte este rodul unei munci de aproape douăzeci de aniîn domeniul psihologiei practice. Proiectul ei s-a închegat treptat,mai întâi din nenumăratele impresii şi experienţe legate depractica psihiatrică şi neuropatică, precum şi din contacte cuoameni aparţinând tuturor straturilor sociale, apoi dinconfruntările mele personale cu prieteni şi adversari, în fine, dincritica particularităţilor
psihologice care îmi sunt proprii. Mi-ampropus să nu împovărez cititorul cu cazuistică, în schimb amţinut să integrez, atât istoric, cât şi terminologic, fondului decunoştinţe deja existent, ideile extrase din experienţă. Amîntreprins această operaţie mai puţin din raţiuni de echitateistorică şi mai mult cu intenţia de a scoate experienţelespecialistului în medicină din domeniul său profesional îngust şide a le situa într-o serie de raporturi mai generale, raporturi ceîngăduie şi profanului cultivat să beneficieze de experienţeleunei discipline anume. N-aş fi cutezat să procedez în acest mod,care ar putea fi lesne interpretat greşit ca intervenţie în altesfere de preocupări, dacă nu aş fi convins că punctele de vederepsihologice înfăţişate aici au semnificaţie şi aplicabilitategenerală şi că deci ele pot fi mai bine tratate într-un contextgeneral, decât sub forma unei ipoteze ţinând de un domeniuştiinţific particular."[…]„Extraversia înseamnă orientarea în afară a . Desemnez prinaceastă noţiune o relaţie evidentă a subiectului cu obiectul însensul unei deplasări pozitive a interesului subiectiv faţă deobiect. Cineva care se află într-o stare extravertită gândeşte,simte şi acţionează în raport de obiect, şi anume într-un moddirect şi limpede perceptibil, în aşa fel încât nu poate existanici o îndoială în legătură cu atitudinea sa pozitivă faţă deobiect. […]" C.G.
Jung