Domnul Osache nu e eroul tipic cu care ne-a obisnuit Paul Auster in romanele sale in primul rand pentru ca face parte din regnul canin.
Chicago Tribune.
Riscul pe care si-l asuma si energia obraznica de care da dovada ne indica un scriitor pe cale sa faca un salt si mai roditor in propriul sau teritoriu necartografiat.
San Francisco Chronicle Tombuctu se tine sus prin indrazneala si prin limbajul sclipitor si idiosincratic...
Dar pe domnul Osache il asteapta incercari grele dupa moartea stapanului sau iar devotamentul si iubirea fata de acesta il fac sa fie in permanenta macinat de intrebari metafizice oare-si va mai revedea vreodata stapanul acolo in Tombuctu Un roman despre o iubire bantuitoare ale carui teme se impletesc in bucla ca niste bobine stralucitoare imbinandu-se cu gratie sub proza curata a lui Auster provocand fantasticul si tragicul.
Christmas il considera un partener de dialog pe masura de fapt nu e nimeni pe lume care sa-l inteleaga mai bine pe inadaptatul Willy decat domnul Osache cei doi fiind de nedespartit in cutreierarile lor.
Chiar daca nu stapaneste si pronuntia cuvintelor biologia ii e potrivnica stapanul lui vagabondul sclipitor si scrantit Willy G.
Dar nici un caine tipic nu e caci personajul e inzestrat cu o inteligenta si o intuitie iesite din comun si cu abilitatea de a intelege limba bipezilor.
Domnul Osache nu e eroul tipic cu care ne-a obisnuit Paul Auster in romanele sale in primul rand pentru ca face parte din regnul canin