Cartea Toporul de argint este scrisa de Leonida Neamtu si a aparut la editura Publisol .
Deodată, inevitabilul + Norii de diamant La editura Publisol au mai aparut carti scrise de Haralamb Zinca si Horia Tecuceanu..
La Goulue dansează cu Chocolat 14.
Legenda cavalerilor absenți 13.
Balada căpitanului Haag 12.
Speranță pentru speranță 11. Știi, Lavinia, caracatițele… 10.
Febră de origine necunoscută 9.
Narațiuni detective 8.
Când moare inamicul cel mai bun 7.
Speranță pentru Marele Vis 6.
Blondul împotriva umbrei sale 5.
Teroare pentru colonel + Acoperiș cu demoni 4.
Moartea ca o floare de „Nu-mă-uita” +Toporul de argint 3.
Acolo unde vantul rostogolește norii + Chirie pentru speranță 2.
Publică, în ritm alert, volum după volum, în tiraje de zeci de mii de exemplare, astfel încât, în 1990, când îi apărea ultima carte, opera sa număra vreo treizeci de titluri Seria de autor Leonida Neamțu cuprinde următoarele carti : 1. „Începând cu romanul Toporul de argint (1964), Leonida Neamţu devine unul dintre autorii de top ai genului poliţist şi ai romanului de aventuri în genere.
Moare pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lăsând în urmă peste treizeci de volume publicate și câteva manuscrise.
Devine redactor la Almanahul literar (care-și va schimba numele în Steaua) și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Începând cu anul 1964 începe să publice exclusiv romane.
Baconsky.
Debutează, în 1952, cu un volum de poezii, în Almanahul literar, revistă coordonată de poetul A.
E.
După studiile liceale, urmează cursurile Facultății de Filologie a Universității clujene. În 1940, odată cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiază în Maramureș, locuind în Vișeu, apoi în Sighet. DESPRE AUTOR: Leonida Neamţu s-a născut în 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova).
Referințele culturale nu vor lipsi nici ele şi nici reflecțiile fi lozofi ce, toate tehnicile narative şi strategiile literare fi ind îmbinate cu fl er în aceste două texte care vă vor intriga şi vă vor delecta în egală măsură.
Cu o atenție deosebită la detalii şi cu o preferință anume pentru răsturnările de situație, Leonida Neamțu ne oferă două romane care ridică în rang genul polițist.
Tot cu Adrian Mocanu ne vom întâlni şi în Moartea, ca o fl oare de „Nu-mă-uita”, protagonistul fi ind, de data aceasta, aflat în plină ascensiune profesională, într-un orășel numit M., unde anchetează o presupusă sinucidere.
DESCRIERE: În Toporul de argint, Adrian Mocanu, proaspăt absolvent de Ştiințe Juridice, este detașat într-un orășel din Maramureș, pentru a ancheta un caz de dispariție.
Toate indiciile arată că avem de-a face cu o crimă, însă făptaşul este destul de greu de găsit, pentru că există mai mulți suspecți.
Moartea ca o fl oare de „Nu-mă-uita“ ne prezintă un Adrian Mocanu cu mai multă experiență, afl at în anchetarea unei aşa-zise sinucideri. În Toporul de argint facem cunoştință cu Adrian Mocanu, unul dintre personajele-cheie, întâlnit mai apoi în toate romanele cu intrigă polițistă ale lui Leonida Neamțu, aflat acum la primul lui caz, unul de dispariție/presupusă crimă. „Dacă ar fi fost regizor de film, Leonida Neamțu l-ar fi surclasat pe David Lynch”, a spus un critic literar.
Leonida Neamțu imbina ca nimeni altul caracteristicile genului thriller cu stranietatea fantasticului (de inspirație bulgakoviană mai degrabă decât sud-americană) și cu analiza psihologică de cea mai mare finețe.
Cartea Toporul de argint este scrisa de Leonida Neamtu si a aparut la editura Publisol