„Am cumparat o editie mai veche a acestei carti acum aproape 20 de ani, la Paris, si nu doar din interes profesional. .
De asemenea, e redactor‑sef al revistei Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care.
Este membru titular al Academiei de Farmacie si membru corespondent al Academiei de Medicina. Luc Cynober este farmacist, profesor de nutritie la Facultatea de Farmacie Paris‑Descartes, seful serviciului de biochimie al spitalelor Cochin si Hotel‑Dieu din Paris.
Cercetator la INSERM, apoi nutritionist la spitalul parizian Bichat, preda la mai multe facultati de medicina.
Simona Tivadar Jacques Fricker este medic nutritionist, autor al unor carti despre nutritie si slabit care se bucura de mare succes in randurile publicului larg odata cu aparitia bestsellerului Le Guide du bien maigrir.
Ca sa ne putem bucura de miracolele naturii fara sa credem, cu naivitate, ca orice e «natural» este neconditionat bun, folositor si fara efecte adverse. Va sfatuiesc, asadar, sa cumparati si voi aceasta carte: veti avea un doctor destept mereu la indemana si nu veti risca nici sa cadeti prada escrocilor sau reclamelor la limita minciunii, nici sa va faceti mai mult rau decat bine consumand vitamine, minerale, extracte de plante, tincturi sau ceaiuri «miraculoase»; in schimb, veti afla cum sa va ajutati corpul si mintea sa ramana tinere si sanatoase.“ — dr.
Sau ca sa stim sa le folosim adecvat varstei, sexului, activitatii fizice ori afectiunilor pe care le avem.
Este nevoie de informatie simpla, concisa si nepartinitoare – oferita insa de profesionisti, precum autorii volumului de fata – ca sa stim exact cand ne sunt necesare aceste suplimente.
Ori ni le cumparam chiar noi sub forma de pastile care ne promit tinerete fara batranete si viata fara de boli.
Cred sincer ca ar trebui sa fie consultata periodic de fiecare om de pe planeta! De ce? Pentru ca, vrand, nevrand, inghitim suplimente alimentare permanent: din produsele imbogatite cu microelemente sau vitamine – de la lactate la paine –, din ceaiuri, din vin sau bere. „Am cumparat o editie mai veche a acestei carti acum aproape 20 de ani, la Paris, si nu doar din interes profesional