Descriere YEO:
Pe YEO găsești Totul despre trichineloza - Ioan de la MAST, în categoria Carti erse.
Indiferent de nevoile tale, Totul despre trichineloza - Ioan Cironeanu Alex. Teodor Ispas din categoria Carti erse îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 4.1 Lei
Caracteristicile produsului Totul despre trichineloza - Ioan
- Brand: MAST
- Categoria: Carti erse
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 25-11-2024 01:40:54
Comandă Totul despre trichineloza - Ioan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Totul despre trichineloza - Ioan de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
In ciuda faptului ca au trecut aproape 130 de ani de la semnalarea primelor imbolnaviri de
trichineloza in Romania cu evolutie grava si decese Iasi 1874 aceasta periculoasa parazitozoonoza continua si in zilele noastre sa faca multe victime. Dupa o perioada de 70 de ani timp in care
trichineloza a fost tinuta sub un sever control sanitar-veterinar ea a izbucnit din nou in mod alarmant in ultimele doua decenii. atat. la porcine cat si la om cu importante pierderi economice si mari suferinte umane. De pilda numai in anul 1993 au fost depistati prin examen trichineloscopic peste 10. 500 porci infestati cu Trichinella spiralis proveniti din mari ferme si gospodarii ale populatiei si care prin masurile luate au fost eliminati din consum. Insa in acelasi an un mare numar de proprietari care sacrificand porcii din gospodarie au neglijat sa prezinte probe de carne la medicul veterinar pentru control. Carnea porcilor infestati ramasi neidentificati a generat peste 3. 600 imbolnaviri umane inregistrate oficial fara a mai lua in calcul bolnavii care nu s-au prezentat la medic in acelasi an si au dus boala pe picioare cu toate consecintele ei nefaste. Din pacate aceasta situatie nefericita se repeta an de an in special in perioada taierii masive a porcilor din gospodariile populatiei in sezonul rece cand spitalele sunt asaltate de bolnavi cu infestatii trichinelice. Multi bolnavi cu forme clinice severe si grave apeleaza la medic cu mare intarziere dupa ce larvele de Trichinella spiralis au afectat grav intregul organism si s-au inchistat in musculatura. Se stie ca toti acesti pacienti ridica probleme dificile de tratament si vindecare. Situatia actuala a trichinelozei in tara noastra determina serioase implicatii de sanatate economice si sociale de o gravitate nemaiintalnita. De altfel acest fapt ne-a determinat sa elaboram si lucrarea de fata. Cartea se adreseaza nu numai speciailstilor in domeniu medici umani medici veterinari ingineri zootehnisti asistenti sanitari asistenti veterinari si operatori trichineloscopisti ci si crescatorilor de animale vanatorilor si mai ales marelui public consumator de carne de porc si de vanat. Cuprins Trichineloza la om si la animale.. 9 1. Istoric 9 2. Notiuni elementare privind unele tesuturi si organe umane.. 13 3. Agentul cauzal al trichinelozei 18 4. Dezvoltarea parazitului Trichinella spiralis in organismul omului sau animalelor.. 21 5. Evolutia trichinelozei la om 27 6. Trichineloza la om in Romania.. 35 7. Trichineloza la porci in Romania 45 8. Trichineloza la vanat si alte specii de animale 56 9. Trichineloza la om si animale in tari invecinate cu Romania 65 10. Rezistenta larvelor de Trichinella in conditii naturale 68 11. Circulatia in natura a parazitului Trichinella spiralis 70 12. Aspecte clinice la niamle 75 13. Receptivitatea si rezistenta animalelor la infestari experimentale 77 14. Locuri de electie a larvelor in musculatura 77 15. Diagnosticul trichinelozei la animale in viata 80 16. Numarul de larve in infestatii naturale 82 17. Incercari de vaccinare la animale 87 18. Rezultate obtinute in tratamentul porcilor bolnavi de
trichineloza 89 Masuri de prevenire si combatere a trichinelozei 19. Depistarea larvelor de Trichinella in carnea proaspata 20. Examenul trichineloscopic la carnea proaspata.. 99 21. Examenul trichineloscopc la carnea congelata . 114 22. Examenul trichineloscopc la carnea conservata produse de carne si resturi de carne de pe piei 115 23. Diagnostic diferential 117 24. Examinarea carnii prin digestie artificiala 112 25. Examinarea carnii prin metoda maceratiei 136 26. Valoarea comparativa a diagnosticului prin trichineloscopie si digestie artificiala 137 27. Confirmarea diagnosticului 140 28. Marcarea carnurilor 141 29. Masuri pentru carnurile infestate.. 142 30. Aspecte juridice 144 31. Metode pentru distrugerea larvelor de Trichinella din carne 145 32. Metode de conservare a larvelor din carne 148 33. Unele considerente si propuneri in problematica scolarizarii in trichineloscopie si digestie artificiala 153 35. Prevenirea aparitiei si raspandirii trichinelo