In actualul stadiu legislativ si jurisprudential, problematica privind &bdquo
Tratamentul creditorilor si regimul juridic al creantelor in procedura insolventei” continua sa suscite numeroase opinii juridice, ceea ce a impus nevoia de clarificare a unor aspecte si o abordare unitara a temei.
Lucrarea se doreste a fi un set cat mai cuprinzator de comentarii, explicatii si aplicatii practice vizand Tratamentul creditorilor si regimul juridic al creantelor in procedura insolventei, util ca instrument de lucru pentru toate categoriile de specialisti in domeniul dreptului insolventei si nu numai..
Totodata, trateaza, pe sectiuni, principalele categorii de creante intalnite in procedurile de insolventa: creantele izvorate din contracte de finantare din fonduri europene, creantele nascute in cursul procedurii, creantele bugetare, creantele salariale, creantele care beneficiaza de cauze de preferinta, creantele chirografare.
Lucrarea trateaza pe larg aspectele ce tin de modalitatea prin care creditorul dobandeste calitatea de participant la procedura insolventei, declararea si inregistrarea la tribunal a creantei, verificarea si inscrierea in tabelele creditorilor, dar si aspectele ce se refera la unul dintre cele mai importante drepturi ce insotesc calitatea de creditor participant la procedura, acela de a se manifesta in adunarea creditorilor si comitetul creditorilor.
In actualul stadiu legislativ si jurisprudential, problematica privind &bdquo
Tratamentul creditorilor si regimul juridic al creantelor in procedura insolventei” continua sa suscite numeroase opinii juridice, ceea ce a impus nevoia de clarificare a unor aspecte si o abordare unitara a temei