Volumul intitulat Tratat de forme si genuri muzicale reprezinta finalizarea unui efort de cercetare, sinteza si analiza de aproape doua decenii de activitate pedagogica preuniversitara si universitara.
Am adaugat fiecarui capitol importante momente intitulate "sugestii de analiza si auditie", dar si "capacitati expresive", dedicate fiecarui segment analizat din necesitatea de a acorda un spatiu semnificativ celei mai importante functii a actului sonor artistic: cea expresiva, semnificanta, coplesita de ardenta unui mesaj direct si iminent..
Fiecare capitol contine mai multe sectiuni: acceptiuni ale termenului, istoricul formei, caracteristici arhitectonice, exemplificare, propuneri de auditie si analiza, caracteristici expresive.
Cel de-al doilea volum va urmari realizarea unei perspective asupra genurilor muzicale ale muzicii clasico-romantice, dar si a unor consideratii asupra aspectelor arhitectonice din alte domenii ale artei sonore (muzica bizantina, muzica de jazz).
Marile capitole ale primului volum al lucrarii se refera la analiza formelor muzicale mai frecvente si mai putin frecvente ale istoriei muzicii.
Volumul intitulat Tratat de forme si genuri muzicale reprezinta finalizarea unui efort de cercetare, sinteza si analiza de aproape doua decenii de activitate pedagogica preuniversitara si universitara