Psihoterapiile cognitive si comportamentale sint prototipul demersului stiintific in psihoterapie beneficiind de teorii fundamentate stiintific si strategii terapeutice pentru promovarea sanatatii si tratamentul patologiei validate prin studii clinice controlate.
Profilul psihologic al romanilor intr o monografie cognitiv experimentala 2015 .. 2015 si Psihologia poporului roman.
Fundamente de roboterapie si psihoterapie prin realitate virtuala in colab.
Eseuri si convorbiri despre viata 2014 Psihologie si tehnologie. a II a 2012 ed a III a 2017 Dezvoltare personala si sociala.
I 2006 ed.
Fundamente 2006 Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale ed. a II a 2013 Metodologia cercetarii clinice.
I 2006 ed.
Fundamente ed.
La Editura Polirom a mai publicat Psihologie clinica si psihoterapie.
Beck .
Profesorul David este cel care a introdus in tara primele cursuri de psihologie pozitiva in cadrul Scolii clujene de psihologie clinica si psihoterapie fondata de acesta la Universitatea Babes Bolyai psihologia pozitiva astfel introdusa in Romania se inscrie in paradigma traditionala internationala initiata de profesorul american Martin Seligman si se ancoreaza si in noile dezvoltari din domeniu prin integrare cu abordarile cognitiv comportamentale de tip validat stiintific evidence based prin modelele de psihologie pozitiva dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis si Aaron T.
Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health fiind cel mai citat psiholog din Romania conform analizelor scientometrice Web of Science Google Scholar .
Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai New York si directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute New York.
Adresat specialistilor clinicieni cercetatorilor studentilor de la facultatile de profil si profesionistilor in politici publice de sanatate volumul prezinta cele mai importante teorii si proceduri terapeutice cognitiv-comportamentale argumentind in favoarea utilizarii acestora ca platforma de integrare in psihoterapie si de promovare a psihoterapiei ca stiinta.
Din acest motiv sint psihoterapiile cel mai bine reprezentate la nivelul comunitatii stiintifice cele mai raspindite in practica si preferate de casele de asigurari de sanatate.
Psihoterapiile cognitive si comportamentale sint prototipul demersului stiintific in psihoterapie beneficiind de teorii fundamentate stiintific si strategii terapeutice pentru promovarea sanatatii si tratamentul patologiei validate prin studii clinice controlate