Prof.
Sunt integrate informatii noi despre rationalitate, afectivitate, hermeneutica sau despre demersul stiintific in drept, cu impact major in privinta intelegerii contemporane a dreptului..
Editia actuala a Tratatului de teorie generala a dreptului retine atat problematica traditionala, „straturile arheologice” ale cunoasterii juridice, in absenta carora spiritul dreptului nu poate fi inteles, cat si abordarile de filosofie a dreptului, dezvoltate si in alte lucrari, in masura in care acestea vadesc o dimensiune constitutiva a viziunii despre drept.
In calitate de membru al Asociatiei Internationale de Filosofie a dreptului si Filosofie Sociala (IVR) a participat, in perioada 1993-2019, la 16 congrese mondiale, a prezentat comunicari si a publicat cronici despre aceste evenimente stiintifice internationale in revistele de profil din Romania.
Primeste titlul de doctor honoris causa (2016).
Pentru activitatea didactica desfasurata a fost distins cu ordinul &bdquo
Meritul pentru invatamant” in grad de Cavaler (2004).
A publicat peste 20 de carti, printre care: &bdquo
Finalitatile dreptului” (1995), &bdquo
Doctrina juridica” (1999), &bdquo
Metodologie juridica” (2005, Premiul &bdquo
Mircea Manolescu” al Uniunii Juristilor), &bdquo
Prin labirintul juridic” (2009, Premiul &bdquo
Simion Barnutiu” al Academiei Romane), &bdquo
Tratat de teoria generala a dreptului” (3 editii – 2007, 2009, 2015).
Este primul jurist roman care accede in acest prestigios corp academic, infiintat in anul 1988 (foto/secventa – festivitatea de primire a noilor membri, Barcelona, primul din stanga, Sierd Cloetingh, Presedintele A.
E., ultimul din dreapta, Ion Craiovan, Romania, 28.11.2018).
In anul 2018 a fost primit ca membru in cadrul Academiei Europei (A.
E.).
Andrei Radulescu” al Academiei Romane si director al &bdquo
Institutului International pentru Drepturile Omului” (IIDO) din cadrul Universitatii Crestine &bdquo
Dimitrie Cantemir”, Bucuresti.
In prezent este presedintele Asociatiei Romane de Filosofie a dreptului (ARFD), cercetator stiintific onorific in cadrul Institutului de Cercetari Juridice &bdquo
Acad.
A desfasurat activitati in cadrul mai multor universitati, ocupand de-a lungul timpului functiile didactice de sef de catedra, decan, rector.
Ion Craiovan este licentiat in drept, licentiat in filosofie si doctor in drept al Universitatii din Bucuresti. dr. univ.
Prof