„In urma cu opt decenii, Editura Librariei „Universala” Alcalay & Co.
Cu toate acestea, in pofida mediului ostil, peisajul juridic romanesc releva inca oameni dedicati stiintei dreptului, precum profesorul Oliviu Puie”.
Ioan Lazar, conferentiar universitar, avocat in cadrul Baroului Alba.
Doctrina juridica nu mai asigura, nici pe departe, statutul social sau veniturile din trecut.
Tinerii juristi care se dedica cercetarii dreptului sunt din ce in ce mai rari.
Te poti debarasa de cunostinte, dar nu de ceea ce ai devenit datorita lor”.
Poti pierde diplomele, dar nu poti pierde cunoasterea.
Dupa cum sublinia, cu eleganta, domnul profesor Dan Claudiu Danisor, „educatia este singurul lucru care nu iti poate fi luat.
Astazi, expertiza temeinica si neobosita putere de munca a colegului si prietenului nostru, profesorul Oliviu Puie, ofera o lucrare unica peisajului doctrinar romanesc, intitulata Tratat teoretic si practic de contencios administrativ, publicata in doua volume la Editura Universul Juridic.
Demersul stiintific aferent unei abordari exhaustive a contenciosului administrativ implica o activitate laborioasa si o expertiza interdisciplinara complexa, aspecte care cu greu mai pot fi regasite in zilele noastre in lucrarile de specialitate.
Oliviu Puie.
In pofida acestui deziderat, nimeni nu s-a incumetat, pana acum, la un asemenea demers, cu exceptia unui cercetator contemporan de mare calibru: dr.
De atunci, trecerea timpului a facut simtita, tot mai pregnant, nevoia unei lucrari complete dedicate acestei materii.
Rarincescu. din Bucuresti aducea in lumina tiparului primul Tratat de contencios administrativ roman, al profesorului Constantin G. „In urma cu opt decenii, Editura Librariei „Universala” Alcalay & Co