Cumpara de la elefant.ro

Tratatul de la Trianon. Document esential care sta la baza Marii Uniri/Ion M. Anghel - Pro Universitaria


Tratatul de la Trianon. Document esential care sta la baza Marii Uniri/Ion M. Anghel
24 Lei

Disponibil

(02-07-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara tratatul de la pro universitaria de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru tratatul de la pro universitaria

Autorii, cu expertiza remarcabila in domeniu, au in vedere suplinirea – repararea a ceea ce trebuia sa fie facut de catre guvernantii nostri in 2020, cand se implinea un veac de la semnarea, la 4 iunie 1920, a Tratatului de la Trianon – un eveniment unic pentru romani.
Personalitatea juridica si competentele Comunitatilor Europene/Uniunii Europene (.
Lumina Lex, 2000 8. rev., Ed.
Subiectele de drept international (456 p.), ed.
Stiintifica, 1978 7.
Dreptul consular (519 p.), Ed.
Stiintifica si Enciclopedica, 1984 si 1986 6. (1125 p.), Ed.
Dreptul diplomatic, 2 vol.
Universul Juridic, 2011 5.
Dreptul diplomatic si Dreptul consular, Tratat (820 p.), Ed.
Lumina Lex, 2002 4. rev., Ed.
Dreptul diplomatic si consular (1113 p.), ed.
Lumina Lex, 1999 3.
Tratatul international si dreptul intern (163 p.), Ed.
Lumina Lex, 2000 si 2005 2. (1649 p.), Ed.
Dreptul tratatelor, 3 vol. 35 de carti si manuale, printre care: 1.
Lucrari A.
In prezent este Presedintele Asociatiei Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania, al Societatii Romane de Drept European si Prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane de Politica Externa. si U.
E., pentru armonizarea legislatiei noastre cu cea europeana.
Consilier in Consiliul legislativ, elaborand timp de 12 ani, peste 1500 de avize la proiectele de legi, inclusiv a celor de aderare la N.
A.
T.
O. (1959-1966), avand functiile de consilier juridic sef, sef de serviciu, director, consilier al ministrului - in Centrala; in exterior, acelea de insarcinat cu afaceri (in Cipru, Italia si Malta), ambasador al Romaniei la Haga si consul general in San Marino, Membru al Curtii Permanente de Arbitraj - Haga, al Comisiei de la Venetia, al Comisiei Dunarii, al Birourilor Internationale pentru Protectia Proprietatii Intelectuale - Geneva, in diferite organisme ale organizatiilor internationale (O.
N.
U., U.
N.
E.
S.
C.
O.); a reprezentat Romania in zeci de reuniuni internationale (fiind ales si presedinte in unele dintre acestea); a negociat peste 80 de conventii si tratate (semnandu-le pe unele dintre acestea in numele Romaniei); elaborare a cateva zeci de proiecte de legi.
Ca diplomat in M.
A.
E.
Activitatea In invatamantul universitar (preparator, asistent, lector, profesor, decan) in perioada 1950-2012 (cu intermitenta), la disciplinele: Drept roman, Drept civil, Drept international public si privat, Dreptul Uniunii Europene (in ultimii 20 de ani).
Este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinte din Romania (2013).
Anghel Pregatire Absolvent al Facultatii de Drept Bucuresti (1952); doctor in drept (international si civil) al Universitatii din Bucuresti; i s-a conferit titlul de doctor honoris causa al Universitatii Valachia - Targoviste, 2007; a participat la cursurile Academiei de Drept International de la Haga (1966) si ale Institutului de Drept Umanitar - San Remo (1989).
Ion M.
In al treilea studiu, este prezentat, in mod critic, Tratatul de intelegere, colaborare si buna vecinatate dintre Romania si Republica Ungara (1996), urmare a concesiilor excesiv facute in favoarea Ungariei, ajungandu-se la exportul de jurisdictie a Ungariei in Transilvania, la instituirea unui control a Ungariei asupra jurisdictiei statului roman in Transilvania, la o discriminare a romanilor ca urmare a privilegiilor acordate populatiei de etnie maghiara si la cultivarea Transilvanismului.
In cel de-al doilea studiu, este prezentata evolutia, cu suisuri si coborasuri, a relatiilor romano-ungare.
Se face o analiza juridica a documentului si sunt evocate momentele iredentiste care au brazdat relatiile romano-ungare timp de un secol, Ungaria incercand prin toate mijloacele sa elimine ori sa blocheze cat mai mult aplicarea Tratatului de la Trianon, inclusiv prin ruperea partii de nord a Transilvaniei (in baza arbitrajului de la Viena, din 30 august 1940, sub bagheta lui Ribbentrop si Ciano).
In primul, este prezentat Tratatul de la Trianon – valoarea politico-juridica inegalabila a celui mai important tratat semnat de Romania, care sta la baza unirii Transilvaniei cu Romania si a intregirii neamului.
Volumul cuprinde trei studii.
Autorii, cu expertiza remarcabila in domeniu, au in vedere suplinirea – repararea a ceea ce trebuia sa fie facut de catre guvernantii nostri in 2020, cand se implinea un veac de la semnarea, la 4 iunie 1920, a Tratatului de la Trianon – un eveniment unic pentru romani


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse