Un roman despre trei generatii de femei, surprinse in momente de criza ale vietii lor, Trilogia sexului ratacitor e totodata povestea unei maturizari dure, descrise prin intermediul unei autoscopii necrutatoare, care propune, dincolo de naratiunea propriu-zisa, o poetica a corporalitatii si a visceralului, a organicului si a vietii instinctuale. - Cristina Vremes.
Cand am adaugat punctul final, am inteles ca este o carte despre femei, despre femeie, despre om si copilarie, despre durerosul proces al maturizarii.
Scenele si personajele provin din fapte imaginate, traite, fantasmate si auzite.
Eram intr-un metrou din Paris, cand am scos telefonul din buzunar, l-am deschis, si asa au aparut primele fraze.
In cazul fiecareia, un anumit prag emotional sau social este depasit in chip violent, cu multa suferinta. Intr-o prima etapa a scrierii cartii m-am lasat ghidata de imaginea unui cor polifonic de voci feminine care povestesc momente-cheie din viata lor.
Dincolo de portretele individuale ale femeilor si de istoriile lor personale se contureaza insa imaginea unei Romanii in timpul razboiului, in comunism si apoi in perioada tranzitiei, o oglinda a unor epoci care isi pun decisiv amprenta asupra celor care le traiesc.
Un roman despre trei generatii de femei, surprinse in momente de criza ale vietii lor, Trilogia sexului ratacitor e totodata povestea unei maturizari dure, descrise prin intermediul unei autoscopii necrutatoare, care propune, dincolo de naratiunea propriu-zisa, o poetica a corporalitatii si a visceralului, a organicului si a vietii instinctuale