Relațiile interpersonale se pot deteriora și există un număr infinit de moduri în care intențiile bune devin proaste.
Karpma.
Acestea sunt Victime care își caută Salvatorii sau Persecutorii.
Stephen B.
Cu toți am întâlnit persoane care par mult mai dornice să se plângă decât să își rezolve problemele despre care tot vorbesc.
Chiar are nevoie să prindă pe cineva în jocul ei astfel încât, mai apoi, să se opună ajutorului sau să îşi epuizeze salvatorii sau să capete renumele de Victimă de profesie .
A colaborat cu Eric Berne și a publicat numeroase lucrări despre analiza tranzacțională.
Desigur, dacă persoana care joacă rolul Victimei nu găsește pe nimeni în mediul său apropiat care să o salveze sau să o persecute, atunci va schimba mediul pentru a găsi o persoană cu care să joace acest joc psihologic.
Karpman este profesor de psihiarie la University of California San Francisco și este psihoterapeut specializat în analiză tranzacțională.
Plină de ilustrări din viața cotidiană și psihoterapie, cartea reprezintă un ghid pentru utilizarea Triunghiului dramatic pentru a ne înțelege mai bine și a-i ajuta pe ceilalți care se confruntă cu dificultăți relaționale.
Stephen B.
Jocurile pe care oamenii le joacă ne vor deveni mult mai clare și vom putea găsi soluții pentru situațiile conflictuale, reușind să comunicăm matur și constructiv, fără jocuri.
Care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru? Există vreun instrument care să ne ajute să întrerupem ciclul aparent complex al conflictelor? În cartea de față Stephen Karpman ne invită să descoperim analiza tranzacțională a intimității bazată pe Triungiul dramatic care descrie trei roluri – Persecutor, Salvator și Victimă – pe care fiecare participant le joacă pe rând și care reprezintă un model al comunicării în interacțiunile interpersonale ce ne poate sabota relațiile.
Relațiile interpersonale se pot deteriora și există un număr infinit de moduri în care intențiile bune devin proaste