Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian Publicat prima oara la Paris si interzis in America vreme de treizeci de ani din cauza continutului sexual explicit si a aluziilor misogine si rasiste Tropicul Capricornului portretizeaza cu aceeasi franchete si acelasi realism socant care l-au facut faimos pe Miller inca de la primele romane lumea palpitanta a New Yorkului anilor 20.
The New York Times Book Review.
The Nation O carte plina de pagini negre sau stralucitoare de spontaneitate si spirit de inocenta si de ganduri diabolice.
Robert Nye Prin romanul sau Miller a spulberat pentru totdeauna ipocrizia morala sociala si politica.
Miller este unul dintre scriitorii in stare sa te faca sa-ti pierzi mintile sau sa te bucuri de viata doar punandu-ti in fata o simpla descriere aparent fara pretentii.
Cele mai bune pagini din Tropicul Capricornului sunt parca scrise de mana unui posedat cand amuzante si teribiliste cand parcurgand momente ingrozitoare.
Indecent fara a cadea in vulgar original si ireverentios Tropicul Capricornului este considerat astazi una dintre cartile importante ale literaturii moderne.
Dominat de puternice influente autobiografice romanul descrie cu un umor savuros experientele autorului ca functionar la compania fictiva de telegraf Cosmodemonic viata tumultuoasa si exotica din cartierul Brooklyn si experimentele sale sexuale scandaloase dar si incercarile lui anevoioase de a-si gasi o voce ca scriitor.
Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian Publicat prima oara la Paris si interzis in America vreme de treizeci de ani din cauza continutului sexual explicit si a aluziilor misogine si rasiste Tropicul Capricornului portretizeaza cu aceeasi franchete si acelasi realism socant care l-au facut faimos pe Miller inca de la primele romane lumea palpitanta a New Yorkului anilor 20