Jurnalul de fata urmeaza unui alt jurnal, Pensiunea Dina (1984, 1995) si altor scrieri memorialistice.
O privire contemporana (2004), romanele Noaptea (1988), In cautarea Alexandrei (1999), Draga Maria (2009)..
Printre aparitiile de seama, stralucesc cu precadere studiile etnografice ( Fata padurii si Omul noptii sau stima apei – 2007), Vrajitoarea familiei si alte legende ale lumii de azi (2003), Visul lui Owen (2009), sinteza istorica Folclorul literar al romanilor.
Opera sa cuprinde romane, studii de etnografie si articole publicate in revistele exilului romanesc si in cele din Romania.
A fost un dublu exilat: intai din Basarabia natala, apoi din Romania, pe care a parasit‑o in 1980, emigrand in Statele Unite.
Constantin Eretescu Prozator, etnograf, jurnalist, Constantin Eretescu este una dintre personalitatile exilului romanesc.
O carte care trebuie citita nu numai de colegii de generatie ai autorului, ci in special de tinerii zilelor noastre, fascinati de mirajul Occidentului.
Cititorul roman va gasi in el o deosebit de interesanta cronica a vietii de zi cu zi a intelectualului roman exilat, cu insingurarea si dorul de casa pe care le implica indepartarea de tara, frustrari pe care scrisul si bucuriile intelectului nu le compenseaza.
Jurnalul de fata urmeaza unui alt jurnal, Pensiunea Dina (1984, 1995) si altor scrieri memorialistice