Si dinozaurii incearca sa minta! Si, oricat de distractiva ar fi joaca, oare ce se intampla cand Poc transforma vaza lui Buni-Soricica intr-o nava spatiala? Chiar zboara sau ajunge sub covor?Povestea ilustreaza trairile pe care un copil le are in incercarea de a ascunde boacanele, venind cu lectii valoroase despre onestitate - una dintre virtutile care ne ajuta sa fim impacati cu noi insine, cu cei din jurul nostru.“Tzitzi si Poc invata sa spuna adevarul” ii invata pe cei mici ca e important sa spuna adevarul si ca lucrurile pe care ni le imaginam la gandul ca minciuna va fi descoperita sunt departe de a fi reale.
Important este sa intelegem ca inainte de varsta de sase ani, pentru un copil nu este important sa spuna adevarul, acesta incercand din rasputeri sa-i faca pe plac parintelui.” - Mirona Paun, psiholog clinician si psihoterapeut.
Seria de carti Tzitzi-Poc face parte din programul de dezvoltare socio-emotionala Tzitzi-Poc, o initiativa a Mironei Paun, psiholog clinician si psihoterapeut pentru copii, adolescenti si familii.„Studiile arata ca cei mici incep sa minta inca de la varsta de 2 ani, iar frecventa minciunii creste pe parcursul perioadei prescolare, aceasta perioada fiind considerata o etapa normala a dezvoltarii cognitive.
Si dinozaurii incearca sa minta! Si, oricat de distractiva ar fi joaca, oare ce se intampla cand Poc transforma vaza lui Buni-Soricica intr-o nava spatiala? Chiar zboara sau ajunge sub covor?Povestea ilustreaza trairile pe care un copil le are in incercarea de a ascunde boacanele, venind cu lectii valoroase despre onestitate - una dintre virtutile care ne ajuta sa fim impacati cu noi insine, cu cei din jurul nostru.“Tzitzi si Poc invata sa spuna adevarul” ii invata pe cei mici ca e important sa spuna adevarul si ca lucrurile pe care ni le imaginam la gandul ca minciuna va fi descoperita sunt departe de a fi reale