Descriere YEO:
Pe YEO găsești Uitarea Romei - Laura Mesina de la Laura Mesina, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Uitarea Romei - Laura Mesina din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 45 Lei
Caracteristicile produsului Uitarea Romei - Laura Mesina
- Brand: Laura Mesina
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Uitarea Romei - Laura Mesina Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Uitarea Romei - Laura Mesina de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Din Cuprins: ◊ Este posibila o arheologie a imaginarului? ◊ Semantica si ritual. De la kolossos la imagines ◊ Gandirea greaca, despre politic si imagine ◊ Imaginarul puterii crestine de rit bizantin La data de 11 mai, anul 330 d.Ch., Constantin I inaugureaza noul oras-cetate al Imperiului Roman, un Bizant (elen) reinventat dupa modelul capitalei occidentale. Roma a dat nu doar o scenografie urbana a triumfului, ci si o formula de rememorare colectiva a trecutului, funus imaginarium (cortegiul de masti ale stramosilor), organizat in cadrul ceremonialului indoliat dedicat principelui, dar si de consacrare a gloriei sale. Acesta este pragul de pe care se ridica mai tarziu imaginarul medieval. Desi el creste in jurul unei figuri centrale, imparatul, nu oglindeste doar natura divina a acestuia, ci si puterea disemnata prin imagine si cuvant in lumea guvernata de el, in oikoumene. Sondarea \'arheologica\' ne poarta intr-un perimetru sapat adanc in timp, in antichitatea greco-romana, dar si in sub-perimetre colaterale, atat pe axul vertical al perioadelor, cat si in spatiu, pe orizontala, urmarind translatia dinspre Roma inspre Constantinopol. Pe tot traseul de cercetare a relatiei dintre imagine si imaginarul puterii, intalnim patru momente semnificative: secolele V-IV i.Ch., respectiv varsta de aur a cetatii grecesti si modelul imperiului lui Alexandru; secolele I-IV d.Ch, principatul roman si mutatia \'constantiniana\'; secolele VIII-IX, iconoclasmul; secolul XIV, isihasmul. Un eseu istoric despre memorie si despre uitare este aceasta carte, un posibil raspuns la intrebarile: care ii sunt \'radacinile\' si cum s-a format imaginarul bizantin?