Descriere YEO:
Ulei de Camelina 250ml - - Disponibil la minuneanaturii.ro
Pe YEO găsești Ulei de Camelina 250ml - de la Crudolio, în categoria Health & Beauty.
Indiferent de nevoile tale, Ulei de Camelina 250ml - Crudolio din categoria Health & Beauty îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 54.63 Lei
Caracteristicile produsului Ulei de Camelina 250ml -
- Brand: Crudolio
- Categoria: Health & Beauty
- Magazin: minuneanaturii.ro
- Ultima actualizare: 27-11-2024 01:44:15
Comandă Ulei de Camelina 250ml - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ulei de Camelina 250ml - de la minuneanaturii.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Ulei de
Camelina 250ml -
Crudolio Ulei din seminte de camelina presate la rece si filtrat fara aditivi, din culturi certificate biologic. Presat la rece la temperaturi sub 27°C. Valori nutritionale / 100 g produs: Valoare energetica: 897,8 cal Grasimi totale, din care: 99.65 g -acizi grasi saturati: 9,42 g -acizi grasi polinesaturati: 53 g -acizi grasi mononesaturati: 37 g -Acizi trans: lt; 0.03 g -Acid Omega 6:13 - 20 g -Acid Omega 3:30 - 39 g Proteine:0.21 g Carbohidrati: 0.04 g Vitamina E: 44.6 mg A se pastra la loc uscat si rece, ferit de razele soarelui.
Camelina (
Camelina sativa) numita popular si lubit, in fals sau oul inului, este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Originile sale se pierd in era neolitica. Camelina a aparut in Europa de est si sud-vestul Asiei. Sapaturile arheologice au aratat ca aceasta planta a fost cultivata inca din epoca bronzului si fierului, in special in estul si sudul Europei. Uleiul din seminte de camelina presat la rece din seminte provenite din culturi certificate biologic este similar uleiului de in, fiind o sursa importanta de acizi grasi esentiali si un supliment de vitamina naturala E. DE CE ESTE ULEIUL DE CAMELINA MAI BUN DECaT ALTE ULEIURI CARE CONtIN ACIZI GRASI OMEGA Semintele de camelina contin 28-42% ulei, cu maximum de beneficii datorate acizilor grasi nesaturati (pana la 91%), din care acizii grasi polinesaturati Omega 3 reprezinta aproximativ 40% iar cei Omega 6 20%. Ca ulei comestibil este foarte apreciat pentru beneficiile sale si echilibrul optim dintre acizii grasi saturati si cei nesaturati, in special a continutului ridicat de acid alfa-linoleic (Omega 3). Acest acid apartine grupului de acizi pe care corpul uman nu ii poate sintetiza si trebuie obtinut din alimentatie. O lingura de ulei de camelina pe zi asigura necesarul de baza de acizi grasi pentru corpul uman. Acizii Omega 3 si Omega 6 joaca un rol important in metabolismul grasimilor si al colesterolului – scad nivelul colesterolului in sange, au actiune antiinflamatorie, efect favorabil asupra compozitiei si a vaselor de sange, normalizeaza tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar. Acizii grasi reduc carcinogeneza si gestioneaza unele stagii de formare a metastazelor. Efectul inhibitor maxim il are acidul linoleic (Omega 3), care este substanta de baza a uleiului de camelina. CONtINUT RIDICAT DE VITAMINE ESENtIALE PENTRU STAREA DE BINE sI UN STIL DE VIAta SaNaTOS Uleiul de camelina contine cantitati insemnate de magneziu, vitaminele E, A, D, C, beta caroten, un complex puternic antioxidant. Continutul in vitamina E a uleiului de camelina este mai mare decat a uleiului din seminte de in, fructe de pin, seminte de floarea soarelui. O lingura de ulei de camelina contine o cantitate de de vitamina E de 1,5 ori mai mare decat doza zilnica recomandata. Vitamina E este un puternic antioxidant cu importanta deosebita in protectia celulelor impotriva radicalilor liberi, cu efect asupra functiilor sexuale si reproductive, joaca un rol important in buna functionare a sistemului muscular, a inimii si vaselor de sange. Uleiul de camelina este de asemenea bogat in substante biologice active – fosfolipide, clorofila, fitosteroli. ULEIUL DE CAMELINa iN GASTRONOMIE Uleiul de camelina presat la rece este initial negru, dar particulele negre dispar repede si uleiul ramane de un galben palid. La fel ca si alte uleiuri vegetale din familia cruciferelor, acest ulei are un gust usor picant, dar nu neplacut. Datorita compozitiei echilibrate si valorilor nutritionale ridicate, acest ulei este folosit de mult timp in diete nutritionale si de catre adeptii stilului de viata vegetarian. Uleiul nerafinat de camelina are o aroma gustoasa, usor picanta (asemanatoare hreanului). Pentru aceasta, uleiul este folosit inca din antichitate pentru asezonarea salatelor, sosurilor, servit alaturi de legume fierte sau pentru feluri de mancare pe baza de cereale. Uleiul este recomandat pentru prajire, este stabil la temperaturi inalte, nu fumega si nu isi pierde mirosul si aroma la temperaturi ridicate. Trebuie doar sa retineti