INGREDIENTE: ULEI din seminte de CANEPA (Cannabis Sativa)100 % pur.
ULEI de CANEPA 100% pur, obtinut prin presarea la RECE a semintelor, fara aditivi.
Are un continut ridicat de acizi grasi esentiali poli-nesaturati de omega-3 si omega 6.
Metoda de obtinere: prin presarea la RECE a semintelor.
Componenti principali: acid linoleic, acid alfa linolenic, acid oleic, acid palmitic, acid gamma linolenic, acid stearic.
Pastrare: a se pastra la loc uscat si racoros ferit de lumina.
CМвNEPA (Cannabis sativa) Cultivata in special pentru obtinerea de fibre textile pentru confectionarea articolelor vestimentare, a funiei si a hartiei, CANEPA este o planta cu valori nutritionale deloc de neglijat, cu efecte pozitive asupra sanatatii noastre, cu toate ca unii tind sa asocieze CANEPA cu efectele euforice ale canabisului.
Uz intern:-continutul de Acid Gama Linoleic amelioreaza simptomele premenstruale si ale menopauzei;-adjuvant in reglarea glicemiei si in complicaiile diabetului precum: neuropatia diabetica, afectarea vederii, ulcerele varicoase, predispozitia la infarctul miocardic etc.;-acizii grasi Omega 3 si 6 contribuie la scaderea colesterolului, previn ateroscleroza si bolile cardiovascule;-ajuta la reducerea tensiunii arteriale;-consumat regulat imbunatateste functia cognitiva;-tocoferolul (vitamina E) continut are rol antioxidant, care previne bolile degenerative (precum Alzheimer), cancerul sau afectiunile dermatologice;-stimuleaza productia de anticorpi si intareste sistemul imunitar;-adjuvant in caz de stress, depresie, ajuta la relaxarea organelor interne si poate cauza somnolenta;-adjuvant in dureri musculare si dureri persistente cauzate de bolile canceroase sau scleroza multipla cu efect analgezic;-ajuta eliminarea parazitilor in.
Atat semintele cat si uleiul de CANEPA le putem consuma in alimentatie, iar uleiul are si cateva recomandari in scop cosmetic.
CANEPA a fost folosita din timpuri stravechi de catre chinezi ca planta medicinala, indieni in ritualurile religioase iar dacii la vindecarea ranilor si arsurilor sub forma de cataplasme.
Uleiul de CANEPA este un ULEI fin, de culoare verzuie si gust placut, asemanator cu cel al nucilor si se poate consuma ca atare o lingura pe zi, sau adaugat in salate, preparete din peste, pesto pentru paste sau in preparatele calde, fara a se fierbe pentru a nu isi pierde din proprietati.
Fiind niste seminte oleaginoase, prin presarea la RECE a semintelor de CANEPA obtinem uleiul de CANEPA bogat in acizi grasi polinesaturati avand raportul ideal de Omega 3 si 6 de 1:3, ceea ce face ca uleiul sa poata fi consumat pe termen lung.
Sunt o sursa de proteina usor digerabila numita edestina, cu rol in producerea de anticorpi, intarirea sistemului imunitar si care ne protejeaza impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, fiind recomandata si in dietele vegetariene sau raw vegane.
Semintele de CANEPA pot fi consumate ca atare, in jur de 2 linguri pe zi sau adaugate in: iaurt, salate, supe, in produse de panificatie, in sosuri, in preparatele din orez sau paste, chiar si in amestecul de cereale cu lapte.
Proteinele si aminoacizii sunt usor asimilati de catre organismul nostru si au efecte benefice asupra pielii, parului si al unghiilor.
Semintele de CANEPA sunt bogate in Omega 3, 6 si 9, aminoacizi precum cisteina, metionina, triptofan etc., vitaminele A, C, E, minerale dintre care calciul, fier, magneziu, potasiu, sulf etc., constituie o sursa naturala de fibre si proteine, cu efect hranitor si un gust foarte placut.
Fructele sunt denumite seminte datorita marimii mici pe care o au si se consuma decorticate.
Aceata planta erbacee anuala, poate atinge o inaltime de 2-3 metri, are frunze lungi cu marginea zimtata si flori de culoare galben-verzuie, care infloreste in lunile iulie-august, iar fructele sunt niste capsule rotunde si netede de culoare brun-cenusie, a carui miez este bogat in acizi grasi si substante nutritive.
CANEPA face parte din familia Cannabaceae, a carei frunze si flori contin o substanta chimica cunoscuta sub denumirea de THC (tetra-hydro-cannabina) considerata un drog.
INGREDIENTE: ULEI din seminte de CANEPA (Cannabis Sativa)100 % pur.
ULEI de CANEPA 100% pur, obtinut prin presarea la RECE a semintelor, fara aditivi.
Are un continut ridicat de acizi grasi esentiali poli-nesaturati de omega-3 si omega 6.
Metoda de obtinere: prin presarea la RECE a semintelor.
Componenti principali: acid linoleic, acid alfa linolenic, acid oleic, acid palmitic, acid gamma linolenic, acid stearic.
Pastrare: a se pastra la loc uscat si racoros ferit de lumina.
CМвNEPA (Cannabis sativa) Cultivata in special pentru obtinerea de fibre textile pentru confectionarea articolelor vestimentare, a funiei si a hartiei, CANEPA este o planta cu valori nutritionale deloc de neglijat, cu efecte pozitive asupra sanatatii noastre, cu toate ca unii tind sa asocieze CANEPA cu efectele euforice ale canabisului