Ingrediente: Ulei esential obtinut din bobocii florali proveniti de la specia Eugenia caryophyllus, fam.
Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate in paralel pe antibiograme)..
Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic).
S-a constatat ca uleiul esential de Cuisoare a avut eficienta pe germenii testati (Stafilococ auriu, E.
S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene si pe uroculturi.
Evaluarea eficientei: Efectul antimicrobian al uleiului esential de Cuisoare a fost testat prin analize medicale de laborator.
Uleiul esential de Cuisoare se foloseste intotdeauna diluat! Evitati supradozarea, abuzul si contactul cu ochii.
Contraindicatii: Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, copiilor sub 2 ani si in caz de hipersensibilitate la cuisoare.
Uz extern: Inhalatii, candela de aromaterapie, masaj, baie, comprese, solutie otica.
Cura se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.
Uleiul se administreaza timp de 7-14 zile.
In cazul diabeticilor, administrarea se face pe o bucatica de paine.
Intrebuintare: Uz intern: dozele recomandate (conform tabelului) se amesteca cu o lingurita de miere.
Efecte: Antibacterian cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive si gram negative), antiviral, antifungic, antihelmintic, antiinflamator, antispastic, carminativ, stimulent general, anti-nevralgic, anestezic local, anticoagulant.
Myrtaceae, care contine eugenol 70-90%, cariofilen, acetat de eugenil.
Ingrediente: Ulei esential obtinut din bobocii florali proveniti de la specia Eugenia caryophyllus, fam