Studiile realizate au demonstrat ca uleiul de Migdale contine grasimi bune in proportie de 62% omega 9, 29% omega 6 si 9% acizi saturati.
Uleiul de Migdale are un punct de ardere mare, de 216 °
C, totusi nu este foarte indicat sa fie folosit la prajit, este potrivit in schimb pentru produsele de patiserie..
Utilizarea uleiului de Migdale in preparatele culinare: Asemanator uleiului de masline din punct de vedere al proprietatilor, se poate folosi din plin in alimentatie.
Pentru par acesta poate fi masat pe scalp si firele de par inainte de spalarea parului.
Uleiul de Migdale poate fi folosit ca Ulei de corp dupa baie sau dus, aplicat si masat pe pielea umeda sau amestecat cu putina crema sau lotiune.
Dupa presare uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurand astfel o calitate superioara a uleiului obtinut.
Ulei obtinut pe presa Solaris, prin presarea la Rece a migdalelor dulci.
Uleiul de Migdale este o sursa foarte bogata de vitamina A, B si E.
Studiile realizate au demonstrat ca uleiul de Migdale contine grasimi bune in proportie de 62% omega 9, 29% omega 6 si 9% acizi saturati