Uleiul de palmier, obtinut din fructul palmierului (Elaeis guineensis), este unul dintre cele mai raspandite grasimi comestibile din lume. &bdquo
In sfarsit, uleiul poate ajuta la imbunatatirea statutului de vitamina A la persoanele care sunt deficiente sau care prezinta risc de deficienta.”.
Desi unele rezultate ale studiului au fost amestecate, uleiul de palmier pare, in general, sa aiba efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inima. &bdquo
Nu numai ca, s-a demonstrat ca uleiul de palmier ofera protectie impotriva bolilor de inima. n Uleiul de palmier este o sursa excelenta de tocotrienoli - o forma de vitamina E cu proprietati antioxidante puternice care pot sustine sanatatea creierului ”, spune Haleh Moravej, lector principal in Stiintele nutritionale la Universitatea Metropolitana din Manchester.
In Statele Unite, uleiul de palmier reprezinta un procent foarte mic din consumul total de grasime.
Uleiul de palmier este consumat in multe tari ca Ulei vegetal si margarina.
Palmierul de Ulei produce doua tipuri de ulei: unul este extras din carnea fructului (uleiul de palmier), iar celalalt din samanta, sau sambure (Ulei de sambure de palmier).
Uleiul de palmier, obtinut din fructul palmierului (Elaeis guineensis), este unul dintre cele mai raspandite grasimi comestibile din lume