Herbavit Ulei de susan presat la rece, Herbavit, 100 ml Susanul este o plantă perenă, din familia Pedaliceae, care crește în zonele tropicale.
Uleiul de susan presat la rece este o sursă naturală de vitamine, minerale, lecitină și conține: antioxidanți, acid streatic, acid olei, aizi grași mononesaturați (Omega 6), vitamina A, E, complexul de B și acid folic, fibre, proteine, minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu zinc etc.. În India, în schimb se folosește uleiul de susan presat la rece, iar în Coreea uleiul de susan oriental (obținut din semințele prăjite înainte de presare) care este mai aromat și mai închis la culoare, folosit la condimentarea supelor. În Europa și Statele Unite se folosește la gătit uleiul rafinat de susan, care este adăugat și în compoziția margarinelor vegetale.
Uleiul de susan poate fi presat la rece sau rafinat.
Susanul a fost cultivat încă din anul 1600 înainte de Hristos, în văile fluviului Tigru și Eufrat, iar în zilele noastre își are originea din: India, China, Mexic, Venezuela, Sudan.
Florile sunt de culoare albă sau violet la capătul cărora se formează capsule de 3 centrimetri care conțin semințele de susan de culoare alb-gălbuie, brună până la neagră.
Planta are frunzele ovale care emană un miros neplăcut.
Herbavit Ulei de susan presat la rece, Herbavit, 100 ml Susanul este o plantă perenă, din familia Pedaliceae, care crește în zonele tropicale