Scorțișoara este obținută dintr-un arbore care crește în sudul Asiei, în zonele tropicale, fiind – după cum o arată și numele – scoarța recoltată de pe crengile tinere.
Extern: dezinfectant, antireumatic, stimulent al circulației periferice, repelent (distruge larvele țânțarilor mai ales)..
Actiuni: Intern: vasodilatator, antiinflamator, vermifug, distruge protozoarele, antiviral, antiagregant plachetar, imunostimulent, antidepresiv, afrodisiac, stimulează circulația sanguină, antioxidant, stabilizează glicemia, antibacterian, expectorant.
Este un remediu de prim ordin, pe care merită să-l avem mereu la îndemână și ale cărui proprietăți vă invităm să le cunoaștem în detaliu în cele ce urmează.
Apoi, are un efect antidiabetic puternic, dilată vasele de sânge, combate paraziții digestivi, previne infarctul și diabetul, observându-se efecte pozitive chiar și contra cancerului (în special cel de piele și intestinal).
De exemplu, dintre uleiurile volatile, cel de scorțișoară are printre cele mai puternice efecte antioxidante și antiseptice.
Uleiul extras din scorțișoară ocupă un loc cu totul apar-te în domeniul terapeutic, datorită intensității deosebite a efectelor sale benefice.
Scorțișoara este obținută dintr-un arbore care crește în sudul Asiei, în zonele tropicale, fiind – după cum o arată și numele – scoarța recoltată de pe crengile tinere