Uleiul esențial de cedru este obținut prin distilarea cu aburi din părțile lemnoase ale lemnului de cedru, originar din zona Himalayană.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medic.
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Ingrediente (INCI/RO): cedrus deodara oil.
Masează pe scalp și pe păr.
INSPIRAȚIE PENTRU UTILIZAREA SA Tratament împotriva căderii părului: amestecă bine câte 5 picături de Ulei esențial de cedru, rozmarin, levănțică și cimbru + 8 lingurițe de Ulei de măsline. – Ca odorizant de cameră: Adaugă 15 picături în 60 de ml de apă distilată și pulverizează în spațiul dorit. – În difuzor: Respectă instrucțiunile producătorului, dar în principiu se adaugă 8 picături.
Uleiul va pătrunde rapid în piele. – La duș: După un duș fierbinte de minim 3 minute, pune în palmă 5-7 picături și aplică pe tot corpul umed (nu și pe față). – În baie: pune 8 picături de Ulei și trei pumni de sare de baie în apa din cadă. – Amestecat cu un Ulei purtător: la 5 picături de ulei, adaugă o lingură de Ulei purtător (cum ar fi cel de jojoba) și masează în aria unde dorești să acționeze.
Nu trebuie utilizat nediluat pe pielea feței.
Utilizări populare – Simplu: Aplică 1-2 picături la încheieturi, pe umeri, tâmple sau gât.
Uleiuri complementare: bergamotă, eucalipt, ghimbir, levănțică, lămâie, melisă, rozmarin, ylang ylang.
Utilizat în temple de către călugării tibetani, este un bun companion al momentelor de meditație, aducând protecție și purificare.
Are un efect benefic asupra celor care suferă de insomnie.
Este alegerea excelentă pentru cei care trebuie să depășească situații provocatoare, pentru că stimulează încrederea în sine și puterea necesare pentru depășirea cu bine a acestora.
Beneficii emoționale Este un excelent Ulei pentru echilibrare, contribuind la eliminarea tensiunii și a anxietății, în timp ce calmează mintea.
Se folosește și ca esența parfumantă cu notă de bază, alături de alte note de mijloc și de vârf, la fabricarea parfumurilor, în producția de săpun și de lumânări parfumate.
Poate fi folosit în compoziții cosmetice numai diluat ( 0,5-2%) .
Eliberează tractul respirator de mucus, în stări de răceală, și ajută la ameliorarea durerilor de cap și a simptomelor din timpul menstruației (oboseală, crampe etc.).
Astringent, are proprietăți de întărire a gingiilor și a mușchilor fără vlagă.
Tonic, stimulează metabolismul și funcțiile creierului.
Antispasmodic, eliberează smasmul la nivel nivelul inimii, al nervilor, al sistemului respirator, intestinal și muscular.
Contribuie la echilibrarea pielii grase și uscate, precum și al celei afectate de dermatită și psoriasis. În îngrijirea pielii, uleiul de cedru are efect benefic în cazul acneei, al eczemelor, infecțiilor și mâncărimilor. În produse cu aplicare capilară (șampoane, balsamuri, serumuri) se folosește pentru efectul antimătreață, antiseboreic și de stimulare a creșterii părului.
Totodată , este folosit și pentru regenerare cutanată și echilibrarea secreției de sebum, fiind ușor astringent și tonic capilar.
Beneficii principale Este utilizat pentru proprietățile sale antiseptice, antiacneice, drenante, decongestionante limfatic, lipolitice și anticelulitice, ca adjuvant în combaterea celulitei și a retenției de lichide și pentru diminuarea grăsimii.
Folosit in vaporizatoare, îndepărtează țânțarii, muștele și alte insecte.
Astăzi este popular pentru impactul său puternic de energizare și echilibrare, precum și pentru efectul antiseboreic, antiseptic, antispasmodic, tonic, astringent, diuretic, expectorant și sedativ.
Vechii egiptenii îl utilizau pentru proprietățile sale cosmetice și de parfumare.
Are o aromă caldă, lemnoasă, ușor dulceagă și liniștitoare.
Uleiul esențial de cedru este obținut prin distilarea cu aburi din părțile lemnoase ale lemnului de cedru, originar din zona Himalayană