Numai pentru uz extern!Antialergic.
Uz extern:-bogat in vintamina E, are efect antioxidant cu rol in prevenirea imbatranirii premature si formarea ridurilor;-hidrateaza tenul uscat si matur;-este un ULEI usor, asemanator sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid in piele, regleaza secretia de sebum, nu astupa porii si lasa tenul sa respire.-util in ingrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;-reduce inflamatia si roseata pielii;-fiind un ULEI hipoalergenic, nu irita tenul astfel ca poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibila a ochilor;-poate fi folosit ca balsam de buze, pentru ingrijirea buzelor uscate si crapate;-prin masaj local inlatura durerile articulare;-are efect emolient asupra calcaielor crapate si a pielii intarite;-previne si amelioreaza infectiile cu fungi, impreuna cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant in tratarea ciupercii unghiei;-intareste unghiile fragile, hidrateaza si inmoaie cuticulele;-adjuvant in tratarea diferitelor afectiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;-previne formarea matretii si intareste radacina firului de par, prevenind caderea parului;-este recomandat atat pentru parul uscat, conferindu-i hidratare si stralucire, precum si parului gras, reglang secretia de sebum..
Proprietati terapeutice: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, emolient si hidratant.
Uleiul de JOJOBA are termen de valabilitate indelungat, deoaRECE nu contine trigliceride care sa contribuie la oxidarea si rancezirea uleiului.
Uleiul pur de JOJOBA are o culoare galben-aurie cu miros specific de nuca, pe cand cel rafinat este transparent si lipsit de miros.
Uleiul de JOJOBA este de fapt o ceara lichida care se obtine prin presarea la RECE a semintelor.
Fructele de JOJOBA sunt folosite in special pentru obtinerea de ceara sau ulei, care se poate usor rafina si utiliza in cosmetica datorita proprietatilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului in scopul obtinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.
Consumate in cantitate mare, semintele de JOJOBA pot fi toxice, de aceea cu toate ca planta este considerata comestibila in randul populatiei Seri, semintele nu se consuma decat rar, in cazuri exceptionale.
Fructul de JOJOBA are forma ovala de culoare verde, care contine o capsula al carei samanta este de culoare cafenie bogata in ULEI cu efect laxativ.
JOJOBA are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textura lipicioasa si floricele galben-verzui.
Plantatiile se raspandesc in zonele de desert si semidesert precum: desertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.
Ideal pentru ingrijirea parului (regleaza excesul de sebum), ofera parului stralucire naturala.
ULEI de JOJOBA (Simmondsia Chinensis) JOJOBA este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora si Mojave.
Stimuleaza regenerarea celulelor si are efect usor cicatrizant.
Previne aparitia ridurilor si contribuie la mentinerea elasticitatii pielii.
Poate fi utilizat ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibila a ochilor.
Este absorbit cu usurinta, hidrateaza si hraneste pielea.
Poate fi folosit si de persoanele cu piele sensibila.
Are continut ridicat de vitamina E, protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi.
Numai pentru uz extern!Antialergic