Ambalaj sticla.
Uleiul de masline contine vitamina E.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Beneficii: - reface hidratarea si elasticitatea deoarece este bogat in vitamina E si antioxidanti puternici cu o mare putere de vindecare si mentinere - foarte eficient pentru combaterea matretii - se foloseste pentru tratarea pielii uscate, mentinandu-i hidratarea, calmand-o si absorbindu-se ca sa hraneasca pielea sub suprafata - are efecte terapeutice recunoscute pentru cei care sufera de alergii, eczeme si alte probleme ale pielii - are efect de tratament asupra parului afectat de utilizarea a prea multor cosmetice cu componente chimice - ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a corpului - are efecte antiinflamatorii daca este consumat.
Este recomandat ca dupa inghitirea uleiului sa se stea culcat o jumatate de ora pe partea dreapta.
Pentru gastrita, ulcer, ficat: o lingurita de Ulei de masline extravirgin luata inainte de fiecare masa protejeaza stomacul impotriva ulcerului si gastritei.
Senzatia de durere se diminueaza treptat, pina la disparitia totala.
Tratament cu Ulei de masline Medicii naturisti recomanda pentru calmarea durerilor de ficat uleiul de masline, iar din acesta trebuie bauti zilnic 50 ml, cite o lingura la fiecare jumatate de ora, dar se poate ajunge si la 300 ml pe zi in cazul unei crize acute.
Fiindca este rezistent la temperaturi mari, uleiul de masline poate fi folosit de mai multe ori.
Uleiul extravirgin de masline are punct de ardere la aproximativ 250 de grade Celsius.
Cel mai pur Ulei de masline are punctul de ardere in jur de 406-468 grade Fahrenheit.
Una dintre cele mai stabile grasimi la temperaturi inalte este uleiul de masline.
O problema importanta este incalzirea uleiului inainte de a fi consumat.
Nu suporta modificari de structura atunci cand este incalzit si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri.
Ideal pentru prajit Uleiul de masline este mult mai bun pentru prepararea mancarii prin prajire, fata de celelalte uleiuri si poate fi refolosit de pana la cinci ori.
Grasimi monosaturate: deoarece nu sunt usor distruse prin oxidare, este mai putin probabil ca aceste grasimi sa favorizeze infundarea arterelor si, ori de cate ori este posibil, trebuie sa inlocuiasca grasimile saturate si trans.
Consumul de grasimi si uleiuri ar trebui sa constituie maximum 33% din necesarul zilnic de nutrienti – 95 de grame pentru barbati, adica sapte lingurite si 70 de grame pentru femei, adica cinci lingurite.
Uleiul de masline, consumat regulat, reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor.
Nuanta unui Ulei bun de masline poate sa varieze de la verde(daca are clorofila ca element principal) pana la galben auriu (daca are caroten).
Culoarea nu dovedeste intotdeauna calitatea uleiului.
Ambalaj sticla.
Uleiul de masline contine vitamina E