ULEI de MIGDALE dulci - PRESAT la receUleiul de MIGDALE dulci este obtinut prin presarea mecanica a samburilor de MIGDALE selectate si filtrate ulterior.
Are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in vitamine (A, B si E), minerale si acizi grasi importanti (acid oleic, acid linoleic).
In cazul uzului intern, imbunatateste functiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza inteligenta, reduce durerea si contractiile musculare.
Uz intern:-adjuvant in caz de gastrita si ulcer gastric;-stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv;-previne afectiunile aparatului urinar;-contribuie la scaderea colesterolului si previne riscul de infarct miocardic;-este usor laxativ;-ajuta la imbunatatirea memoriei si hraneste celulele nervoase;-amelioreaza durerile musculare.
Uz extern:-previne imbatranirea prematura a pielii si tenului;-recomandat tuturor tipurilor de ten;-hraneste si hidrateaza tenul si pielea in profunzime;-atenueaza ridurile;-previne aparitia vergeturilor;-amelioreaza eruptiile, iritatiile, inflamatiile si mancarimile pielii;-atenueaza si imbunatasateste aspectul cearcanelor;-hipertonifiant mamar;- eficient in hidratarea buzelor crapate;-hidrateaza scalpul si previne aparitia matretii;-intareste radacina firului de par si previne caderea parului..
Uleiul de MIGDALE dulci are proprietati emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor si poate fi folosit ca atare sau amestecat in losiuni, masti sau creme pentru ten si corp, sau in diferite tratamente pentru par.
Uleiul PRESAT la RECE din samburii de MIGDALE dulci, contine vitamine precum: niacina, rertinol, A, B, E si minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc.
Migdalele dulci se pot folosi in gastronomie, cosmetica sau medicina.
Migdalele pot fi de doua feluri: dulci sau amare. (California fiind unul dintre principalii cultivatori de migdale).
Migdalul creste in tari precum: Africa, Iran, Pakistan, Siria, Asia Centrala, dar cultivarea lui s-a extins si in zona mediteraneana (Italia, Spania etc.) in Maroc sau S.
U.
A.
Intern: 5-10 picaturi /zi.
Componenti principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.
Uleiul de MIGDALE DULCI (Prunus dulcis) Migdalul este un pom fructifer de marime mijlocie, din familia Rosaceae, al carui fructe au forma ovala, sunt acoperite cu o coaja tare si in interior contin un sambure tare.
ULEI de MIGDALE dulci - PRESAT la receUleiul de MIGDALE dulci este obtinut prin presarea mecanica a samburilor de MIGDALE selectate si filtrate ulterior.
Are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in vitamine (A, B si E), minerale si acizi grasi importanti (acid oleic, acid linoleic).
In cazul uzului intern, imbunatateste functiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza inteligenta, reduce durerea si contractiile musculare