Uleiul de Babassu este extras prin presare la rece din samburii fructelor de palmier Babassu, un copac robust, originar din regiunea amazoniana a Americii de Sud, ce poate ajunge pana la inaltimi de 20 m.
Ingrijirea pielii cu uleiul de Babassu Proprietati - extrem de fluid si penetrant, potrivit ca baza de masaj, nu lasa pelicula grasa - mai penetrant decat uleiul de cocos si cel de palmier, excelent pentru realizarea sapunurilor homemade (sporeste capacitatea de spumare) - proprietati antiage si de combatere a radicalilor liberi (datorita continutului de tocotrienoli) , intarzie imbatranirea cutanata - protector, previne deshidratarea pielii Indicatii: - toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibila - tenuri agresate, deshidratate - tenuri uscate, descuamate Ingrijirea parului si a unghiilor Proprietati : protector si filmogen, previne deshidratarea firului de par Reda stralucirea si vigoarea parului uscat si degradat Indicat pentru: parul aspru , parul devitalizat, parul uscat Utilizare in: uleiuri si balsamuri capilare pentru stimularea si revigorarea parului degradat..
Uleiul de Babassu se poate include in produsele cosmetice de ingrijire pentru ten, corp si par, dar si in retelete de sapun realizat artizanal (este mai penetrant decat uleiul de cocos si cel de palmier).
Uleiul de Babassu este un emolient superior altor uleiuri, benefic atat pentru tenul uscat, cat si pentru tenul gras – ofera o hidratare blanda, fara sa lase un film gras.
Continutul bogat de tocotrienoli (antioxidanti mai puternici decat tocoferolii) ii confera reale virtuti antioxidante si anti-age.
Are un continutul ridicat de acizi lauric si miristic, al caror punct de topire este apropiat de temperatura corpului uman, de aceea uleiul de Babassu se topeste imediat la contact si se absoarbe rapid in piele.
Uleiul de Babassu este un Ulei bogat, hidratant, excelent penetrant, dar non comedogen, cu proprietati similare untului de cocos.
Uleiul de Babassu este extras prin presare la rece din samburii fructelor de palmier Babassu, un copac robust, originar din regiunea amazoniana a Americii de Sud, ce poate ajunge pana la inaltimi de 20 m