In volumul Cosmos, astronomul Carl Sagan ne-a permis sa intrezarim magnificul mister al universului, facandu-l accesibil pentru milioane de oameni de pe intreaga planeta.
Iar daca un fir de iarba este nepretuit, care este valoarea unei fiinte omenesti?” Carl Sagan, Un palid....
Descendentii nostri de pe Marte vor cunoaste valoarea unui petic de verdeata.
Sagan vede viitorul omenirii in stele.” Chicago Tribune„Un fir de iarba este ceva obisnuit pe Pamant; pe Marte va fi un miracol. . .
Probabil cea mai buna carte a lui Carl Sagan.”The Washinton Post Book World„[Un palid punct albastru] proiecteaza cititorii dincolo de Cosmos . . .
Revelator . . .
Memorabil . . .
Carl Sagan, Un palid punct albastru„Fascinant .
In opinia mea, subliniaza responsabilitatea pe care o avem de a ne trata cu mai mare blandete unul pe celalalt si de a pastra si iubi palidul punct albastru, singurul camin pe care il cunoastem.
Poate ca nu exista vreo dovada mai buna a nebuniei vanitatii umane decat aceasta imagine indepartata a maruntei noastre lumi.
Acolo se afla totalitatea bucuriilor si suferintelor noastre, mii de religii, ideologii si doctrine economice increzatoare, fiecare vanator si culegator, fiecare erou si las, fiecare creator si distrugator de civilizatie, fiecare rege si taran, fiecare tanara pereche indragostita, fiecare mama si tata, copil plin de speranta, inventator si explorator, fiecare moralizator, fiecare politician corupt, fiecare «superstar», fiecare «lider suprem», fiecare sfant si pacatos din istoria speciei noastre a trait acolo – pe un fir de praf suspendat intr-o raza de soare.” Carl Sagan, Un palid punct albastru„S-a spus uneori ca astronomia este o experienta care te umple de umilinta si iti intareste caracterul.
Pe acesta si-au trait si isi traiesc viata toti cei pe care-i iubesti, toti cei pe care-i stii, toti cei despre care ai auzit si, pana la urma, toate fiintele umane care au existat.
Suntem noi.
Este casa noastra.
Acolo ne aflam noi.
Sagan se intoarce iar si iar la nevoia omenirii de a calatori si la curiozitatea noastra nesecata cu privire la locul pe care il ocupam in univers.„Priviti din nou acel punct.
O persoana plina de imaginatie si un vizionar, astronomul de la Universitatea Cornell ne aprinde imaginatia si transforma stiinta intr-un spectacol de zile mari.
Facand un periplu prin sistemul nostru solar, prin galaxia Calea Lactee si chiar mai departe, Sagan pune cap la cap o istorie a descoperirilor astronomice, un rezumat cuprinzator al calatoriilor de explorare spatiala, si face o trecere in revista a vietii: de la originile sale acvatice pana la viitorul imaginar al umanitatii, in care, dupa ce Pamantul va fi de mult inghitit de Soare, oamenii se vor stabili pe alte planete, modelandu-le peisajul.
Charisma lui Carl Sagan ca popularizator al stiintei se explica nu doar prin volumul prodigios al cunostintelor sale, ci si prin optimismul de care da dovada si prin fascinatia pe care o simte in fata universului.
In Un palid punct albastru, aceasta continuare uimitoare a Cosmosului, Sagan isi desavarseste calatoria revolutionara prin spatiu si timp.
In volumul Cosmos, astronomul Carl Sagan ne-a permis sa intrezarim magnificul mister al universului, facandu-l accesibil pentru milioane de oameni de pe intreaga planeta