Descriere YEO:
Un sunet fara trecut | - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Un sunet fara trecut | de la Institutul Prezentului, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Un sunet fara trecut | Lucian Metianu din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Un sunet fara trecut |
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 29 Lei
Caracteristicile produsului Un sunet fara trecut |
- Brand: Institutul Prezentului
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Un sunet fara trecut | Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Un sunet fara trecut | de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Nascut in 1937 la Cluj,
Lucian Metianu face parte din neoavangarda muzicala romaneasca de la finalul anilor 1960. Preocupat de transpunerea matematica a sunetului,
Metianu dezvolta o gindire componistica bazata pe importanta centrului referential, readucind in discutie, alaturi de alti colegi de generatie (Octavian Nemescu, Corneliu Cezar), spectrul armonicelor naturale, universalul si oscilatia ca element fundamental al lumii. Urmareste sa aplice la nivelul structurii muzicale raporturile numerice, indeosebi sirul lui Fibonacci si ecuatia lui Lorentz cu privire la studiul haosului si al imprevizibilului. Introducind ideea transformarii ca principiu de compozitie, gindeste o muzica minimalista, in sensul maximei economii, nonrepetitiva si transformationala, care sta la baza lucrarilor sale, intre care Ergodica (1967), Conexe(1967–1968), Cvartetul de coarde nr. 2 (1968), Pythagoreis (1971), Evolutio (1973). Pasionat de electronica, se specializeaza in cadrul Studioului de Muzica Electronica de la Koln, la Hochschule fur Musik, unde finalizeaza lucrarea sa de pionierat, Pythagoreis. Stabilit la Lausanne din 1984, infiinteaza un laborator de acustica si muzica electronica in cadrul Conservatorului, unde preda intre 1990 si 1998.Seria Parkour de la Institutul Prezentului introduce teme, concepte si momente decisive pentru activitatea unor personalitati marcante din domeniul artelor vizuale si performative in Romania, determinind realizarea unui corpus de lucrari exceptional. Seria se opreste asupra unui numar restrins de proiecte si experiente artistice, utilizind interviul ca instrument de consemnare nemediata. Formatul de interviu familiarizeaza cititorul cu situatiile specifice, spatiale si materiale, ale practicii artistilor in cauza, cu credintele personale si cu procesul continuu de conceptualizare a activitatii lor. Parkour revizuieste astfel aspecte semnificative ale istoriei culturale recente, readucind in primplan rolul memoriei in surprinderea trasaturii unui anumit timp artistic, a unei opere de arta, a unei turnuri ideatice. Seria Parkour este editata de Alina Serban si Stefania Ferchedau.