Conceptul despre univers ca fiind o uriasa holograma ce contine atat materie cat si constiinta intr-un singur camp, va incita, sunt sigur, pe oricine care si-a pus vreodata intrebarea Ce este realitatea?. - Larry Dossey, M.
D., autor al Space, Time&
Medicine.
Daca aveti nevoie sa va pastrati ideea ca stiinta a dovedit ca totul este mecanic, ca nu este loc in univers pentru constiinta, suflet si spirit, atunci nu cititi aceasta carte.
Este o invitatie pentru a ne intreba, este o aventura in lumea ideilor.
Cartea lui Michael Talbot, Universul Holografic , face tocmai aceasta.
Avem nevoie cu disperare de noi modele ale realitatii care sa ne starneasca imaginatia in a cauta posibilul si pentru a ne oferi noi viziuni asupra locului nostru in cosmos.
Acest remarcabil nou mod de a privi asupra universului explica nu numai multe din puzzle-urile nerezolvate ale fizicii, dar si multe din fenomenele misterioase precum telepatia, iesirea din corp si experientele de la granita cu moartea, visele lucide si chiar experiente religioase si mistice cum ar fi sentimentele de unitate cosmica si videcarile miraculoase.
Acum, doi dintre cei mai eminenti ganditori ai lumii fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, un protejat al lui Einstein si unul din cei mai respectati fizicieni din lume in domeniul fizicii cuantice si neurofiziologul Karl Pribram, de la Universitatea Standford, unul din arhitectii noii si modernei cunoasteri a creierului - cred ca Universul insusi poate fi o holograma gigantica, un fel de imagine sau o constuctie creata cel putin in parte de mintea omeneasca.
D., autor al cartii Taking The Quantum Leap In ziua de azi aproape toata lumea este familiarizata cu hologramele, imaginile tridimensionale proiectate in spatiu cu ajutorul unui laser. - Fred Alan Wolf, Ph.
Aceasta carte poate raspunde acestei intrebari o data pentru totdeauna.
Conceptul despre univers ca fiind o uriasa holograma ce contine atat materie cat si constiinta intr-un singur camp, va incita, sunt sigur, pe oricine care si-a pus vreodata intrebarea Ce este realitatea?