Progresul omenirii – o realitate bazată pe fapte concrete sau o iluzie care hrănește dintotdeauna cele mai aprinse utopii? Iată un subiect controversat, pe care patru gânditori străluciți ai prezentului l-au pus în perspectivă în cadrul Dezbaterilor Munk din noiembrie 2015. - Malcolm Gladwel.
Nu toată omenirea își duce traiul pe Wall Street. - Steven Pinker Oamenii sunt mai bogați, mai în siguranță, mai educați, mai pașnici – dar izbânzile din trecut nu garantează câștiguri viitoare.
Este un fapt incontestabil că am devenit mai buni ca ființe umane decât pe vremea când aruncam fecioare în vulcani ori când tăiam mâinile celor care furau o varză.
Pasionantă, stimulativă, amuzantă prin jovialitatea și sarcasmul atent dozat al adversarilor, dezbaterea va face deliciul oricărui cititor căruia îi place să își dea de gândit.
Confruntarea dintre cele două echipe este o veritabilă mostră de debate de cea mai înaltă ținută.
Cu o viziune sceptică, erudiții ALAIN DE BOTTON și MALCOLM GLADWELL aduc argumente de sens contrar, ancorându-și demonstrația pe terenul conceptelor filozofice și al realităților istorice.
STEVEN PINKER și MATT RIDLEY, experți recunoscuți în mai multe domenii ale cunoașterii și autori de bestselleruri, pledează în favoarea unui viitor luminos al speciei noastre, bazându-se pe date statistice.
Seria întâlnirilor bianuale din Toronto, cu un renume internațional încă de la lansarea lor din 2008, a devenit astfel un context propice unui duel de idei alert și antrenant.
Progresul omenirii – o realitate bazată pe fapte concrete sau o iluzie care hrănește dintotdeauna cele mai aprinse utopii? Iată un subiect controversat, pe care patru gânditori străluciți ai prezentului l-au pus în perspectivă în cadrul Dezbaterilor Munk din noiembrie 2015